Külade sädeinimesi tervitasid Väino Sassi, valla kultuuri- ja spordikomisjoni juht, Raivo Erm, Rapla kiriku juhatuse esimees ja Rapla kihelkonnapäevade peakorraldaja, Anne Kalf Rapla Maakonna Külade Liidust ning Jaak Vitsur Raplamaa Partnerluskogust. Herkki Olo andis põhjaliku ülevaate valla projektitegevusest – Rapla vald on aktiivne Leader-meetme ja ka teiste fondide võimaluste kasutaja. Ülle Rüüson tegi kokkuvõtte 2010. aasta tegemistest külade seltskonnaga. Pooled külad on kaasa löönud erinevates tegevustes ja on ka arenguruumi, et kõik Rapla valla külad aktiveeruksid. Hagudi lapsed esinesid laulu ja kandlemänguga ning Rapla väikesed võistlustantsijad esinesid nii efektselt, et hiljem oli tantsuplats Merivari saatel üsna tühjavõitu ...

Jaak Vitsur ja Kati Kuusmann jagasid Raplamaa Partnerluskogu Austria õppereisi muljeid piltide taustal.

Rapla Vallavalitsus ja külade kogu tänasid viimastel aastatel aktiivseid külasid tänukirja, meene ja korraliku vihaga. Nii said tunnustatud Röa, Valtu, Oela, Kodila, Kuusiku, Hagudi, Kelba, Tuti ja Uusküla, kes on läbi viinud suuremaid projekte ja kogukonnale suunatud tegevusi. Külade kogu tänas südamest ka Herkki Olot, kes on olnud vallapoolne kontaktisik ja külade tegevuse toetaja.

Mälumängu Rapla valla minevikust ja olevikust koostas ja viis läbi Armar Paidla. 20 küsimusega mälumängu võitis võistkond, kuhu kuulusid Väino Sassi, Raivo ja Maret Erm, Anne Kalf ja Riho Rüüson. Teist ja kolmandat kohta jäid jagama Valtu ja Ülejõe küla võistkond ja Hagudi küla ja mitmete teiste külade segavõistkond.

Silvi Tarto trummisoolo saatel esitatud kõhutants oli hilisel õhtutunnil emotsionaalne ja ka üritusele punktipanev etteaste.

Kui Kehtna ja Märjamaa valla külade tänuüritustel on juba pikk ajalooline traditsioon, siis loodan siiralt, et seekordne kokkusaamine Rapla valla küladega oli ühe uue ilusa traditsiooni algus.

Rapla valla külade tänuüritus toimus maaelu edendamise programmi Leader, Kohaliku Omaalgatuse Programmi ja Rapla Vallavalitsuse toetusel.
_____________________

Rapla Valla Küla:
2006 – Oela
2007 – Valtu
2008 – Hagudi alevik ja küla
2009 – Kelba
2010 – Röa

Rapla Valla Sädeinimene:
2006 – Alar Mutli
2007 – Rita Peussa
2008 – Andra Liibek
2009 – Armar Paidla
2010 – Ülle Rüüson