Tänavusele messile otsustasin kaasa kutsuda need kolleegid, kes jaksasid kulud ise tasuda - see läks igaühele keskmiselt 1000 € maksma. Märjamaa vallast käisid Ruunawere hotelli omanik Marko Mägi ja Luhtre Turismitalu perenaine Marje Schmidt, Raikküla vallast Parvematkad OÜ omanik Alar Tool, Juuru vallast Atla mõisaproua Kristel Luige, Käru vallast Toosikannu puhkekeskuse eestvedaja Leo Kass ja Raplamaa infopunkti esindas Helika Riipulk.

Raplamaa esindus oli väga sõbralik ja töökas. Kõrvaltvaatajale võis jääda mulje, et siin töötab rõõmsameelne ja aktiivne kollektiiv, peaaegu mitte kedagi, kes boksile lähenes, ei lastud niisama mööda, vaid tutvustati, kes me oleme ja mida pakume. Teadmata oli soomlastele vaid see, kus Raplamaa asub. Paljud olid Eesti juba risti-põiki läbi käinud, aga sellisest toredast kohast, kus nii palju põnevat ja eriilmelist pakutakse, ei olnud nad veel kuulnud.

Meil oli palju trükiseid jagada: igaühel oma ja ühine kolmes keeles Raplamaa turismiettevõtjaid tutvustav trükis, mis valmis Leaderi abiga.

Teisel messipäeval astus boksist läbi majandusminister Juhan Parts, kes oli üllatunud, et Raplamaa on väljas ja vaid oma jõududega. Ta viskas mõnusalt nalja, et vist ööbime Radissoni hotellis, kui juba ise jaksasime rahalise abita messile tulla. Uuris, kuidas Rapla rahvas rongiga rahul on ja selgitas, et kõik ju laabub. Parts oli huvitatud meie tegemistest,a eriti huvitus ta parvemajast jõe peal, mis Raplamaal ongi ainulaadne.

Turismiettevõtjad loodavad, et mess toob neile uusi kliente. 2015. aasta Matkamessiks hakatakse otsima ka rahastusvõimalusi.