Nele sündis enneaegsena ema 23. rasedusnädalal ning veetis oma esimesed 15 kuud haiglas. Ta on läbi teinud kõik enneaegsuse komplikatsioonid. Lapsel on neerupuudulikkus, neelamishäire, nägemispuue, kuulmispuue ning hapnikusõltuvus.

Laps vajab iga päev hapnikukondensaatorit, mis on Haigekassa toetusel perele antud tasuta kasutamiseks. Lisaks vajab tüdruk pulssoksümeeterit, mis kuvab täpse vere hapnikusatusatsiooni ning pulsisageduse ja elektrilist aspiraatorit, mis aitab hingamisteid puhtana hoida. Perekond rendib ka hapniku ballooni,  juhuks, kui laps vajab transportimist haiglasse. Aspiraatori aitas perele osta Tallinna linn ning TÜK Lastefond toetab Nelet viimase puuduoleva seadmega - 1200 eurose pulssoksümeetriga.

Jana Ravell Lasnamäe LOV sotsiaalhoolekande osakonnast on väga tänulik, et väike Nele on saanud endale toetajate näol eluks vajalikud vahendid. „Kahjuks ei kuulu hetkel lapsele vajalikud kallimad meditsiinilised abivahendid soodustuse alla, mistõttu olid perel suured väljaminekud  abivahenditele," rääkis Ravell põhjusest, miks pöörduti toetuse saamiseks TÜK Lastefondi poole.

Püsiannetajate toetus aitab perel tagastada renditud seadmed haiglale, mis olid mõeldud eelkõige lapse haiglast koju toimetamiseks ja mitte püsikasutuseks. Paraku riik enneaegsena sündinud ja igapäevaseid abivahendeid tarvitava lapse seadmete väljaostu ega renti veel ei toeta.