Kindlasti on paljud ko­halikud ja ka ümberkaudsed elanikud näinud punases-mus­tas riietuses Valtra kirjadega rattamehi, kes juba neljandat hooaega Järvamaa teedel trenni teevad. 2008. aastal kohalikul maastikuratta seeriavõistlusel tekkinud idee panna kokku har­rastajate meeskond on tänaseks oma liikmelisust kasvatanud juba kümneni.

Tiimi koosseisu mahuvad Jaanus Nõmmik, Tauri Must, Ivo Mölder, Kaido Kaschan poeg Martin Kaschaniga, Lauri Jürgen, Kristjan Männa, Alar Nõmmik, Tiina Nõmmik ja vii­maste isa Aleksander Nõmmik.

Millega me tegeleme ja mida oleme saavutanud?

Meie põhirõhk on suunatud Elion Estonian Cupile, mis on Eesti suurim maastikurataste seeriavõistlus. Kokku koosneb see kaheksast etapist ja seal on u 1500 aktiivset osalejat. Täna­vusel hooajal saavutasime kõrge 25. koha 98 meeskonna seast kusjuures harrastajatest olime julgelt kümne parima hulgas ja Järvamaalt esimesed.

Kui individuaalsetest tu­lemustest rääkida, siis naiste arvestuses poolmaratoni distant­sidel saavutas Tiina Nõmmik, kes tähistas äsja oma 18. sünni­päeva, kolmanda koha. Meestest tõid enim punkte Tauri Must, Ivo Mölder, Kaido Kaschan ja Alar Nõmmik, kes tänu sise­misele konkurentsile noppisid tihti kohti juba paarisaja parima ratturi seas.

Lisaks Elioni sõitudele võtsid aktiivsemad osa ka Eesti maratonide sarjast jt võistlus­test, sealhulgas Eesti suurimast maastikurattasõidust - Tartu rattamaratonist, mis on olnud meie aktiivsematele traditsioo­niks juba üle kümne aasta. Edu­kaks kujunesid meile tänavused Järvamaa meistrivõistlused, kus tüdrukute arvestuses võidutses Tiina Nõmmik, vanuseklassis M40 saavutas teise koha Ivo Mölder ja meeste põhiklassis sai kolmanda koha Tauri Must.

Rattatiimi esindus on alati olnud väljas ka kohalikul Türi maastikuratta seeriavõistlu­sel. Koostöös Mati Sadamaga oleme abiks olnud radade ette­valmistamisel, tuues sisse ka keerulisemaid rajalõike, mis on kohale meelitanud kõrgetase­melisi külalisvõistlejaid üle Eesti. Kokku käis hooaja vältel Türil võistlemas üle 110 rattasõbra. Vanuseklassis M40 võitis esi­koha Ivo Mölder ja naiste põhi­klassis saavutas Tiina Nõmmik teise koha.

Hooaja lõppu käisime tähistamas Võrumaa kuplite vahel jalgratturite „laulupeoks" ristitud ränkraskel Haanja 100-l.

Mööda mudaseid metsi ja põlde kulgeval saja kilomeetri pikkusel distantsil ei puudunud üksi Lõu­na-Eesti kõrgematest küngastest ning selle läbimiseks kulus meie meestest parematel üle kuue tunni.

Mis saab edasi?

Kuna meeskond on muutu­nud võrdlemisi suureks ja ole­me avatud uutele liikmete, on plaanis moodustada MTÜ. Ka tuleval aastal kavatseme kindlas­ti jätkata ja tulemusi veelgi pa­randada. Lisaks oleme mõelnud ühistreeningute korraldamisele.

Kõik see on olnud võima­lik tänu meie sponsoritele: AS Taurele, eelkõige Toomas Jürgenile ja Türi Rattapoe eest­vedajale Kristjan Männale, kes oma tiheda graafiku kõrvalt saab aeg-ajalt mahti ka meeskonna au kaitsmas käia.

Rattatiimi tegemistest leiab tagasisidet Facebookist Türi Rattatiimi nime alt, seal on ka pildigaleriid.