Viht kallim kui saunapilet
Sauna sai külastatud ametlikust avamisest pea nädal hiljem - ühel vihmasel neljapäevasel pärastlõunal. Liikusime jala, seega parkimine meid ei huvitanud, kuid tundub, et autoga pole sinna küll mõtet trügida - roolikeerajad nautigu saunamõnusid kusagil mujal.
Kassas tervitas meid slaavipärase aktsendiga keskeas naisterahvas, kes, tuleb tunnistada, oli üsna võluv. Tagasihoitud uhkusega andis meile mõista, et hetkel on kampaania ja saunapilet maksab kõigest kaks eurot. No, see on tõesti soodne hind. Viht näiteks maksis hinnakirja järgi 2.40 ja õlu samuti pea kaks eurot. Viht seega ligi viiendiku võrra kallim kui leil, huvitav.

Roman Ubakivi nägu venis pikaks
Riietusruumi jõudes ootas ees kaks või kolm rida plekist kappe, mõnusapoolne lebola ja suur peegel koos föönidega. Kapid üle keskmise kitsad, aga kui kõrval kedagi pole, siis saab päris lahedalt ennast paljaks koorida.
Riietusruumist viib uks pesuruumi, kus ees ootamas legendaarsed auguga betoonpingid ja plekist kausid. Ei tea, kas oli põhjuseks soodne hind, vihmane pärastlõuna või kodanlik huvi, aga pesuruum oli rahvast pungil - vaba kohta esimese hooga ei õnnestunudki leida. Niisiis asjad nagisse ja leili võtma. Leiliruum on korraliku lava ja elektrikerisega!
"No tule taevas appi!" ütles üks saunaline teisele, kelleks osutus legendaarne vutimees Roman Ubakivi. Romka nägu vajus pikaks nagu Rein Langil, kui too oma valimistulemust kuulis, ja vanameister andis üsna pika monoloogiga mõista, et elektrikeris on tervisele kahjulik ja tema pakib oma nodi kokku ning asutab ennast minema.

Leil lausa hammustas
Siinkohal ei hakka me lahkama elektrikerise tervislikkust, aga positiivse poole pealt olgu mainitud, et leil oli tõesti kõva ("kussajet" annab venelane kõrval mõista – kuum õhk hammustab teda).
Negatiivse poole pealt niipalju, et pärast korralikku kuumutamist ja külma duši all mahajahtumist oli küll nii uimane olla nagu oleks jaanipäevast saadik ärkvel püsinud.
Nagu eelpool mainitud, siis inimesi oli seal tõesti palju, enamuses üksikud vanamehed, kellel suhtlemisvaegus ja palju toredaid mõtteid. Lõpetuseks soovitus kõigile sauna või suhtlemishuvilistele: Raua tänaval saate oma hobid ühendada.