Töömaailma puudutavate küsimuste käsitlemiseks valiti just geoseikluse vorm, kuna see on hea meetod, kuidas oluline teema noorteni tuua. Õppimine ei tohi olla igav, kõik see, mida inimene omandab põnevas, tavatus vormis, jääb talle ka paremini, tihti lausa märkamatult meelde. Samuti aitab seikluse võistluslik olemus tekitada huvi otsimaks vastuseid küsimustele, mis lihtsalt klassiruumis tahvlile kirjutatuna nii põnevad ei tundu. Huvi on aga igasuguse eduka tegevuse, loomulikult ka eduka õppimise eeldus.

Vähetähtis pole ka see, et seikluslik õueõpe annab võimaluse pikast talvest väsinud õpilastel end veidi värskes õhus tuulutada ja samal ajal siiski koolitarkust omandada.

GPS-i abil mööda metsa jooksmine ja küsimuste otsimine on lisaks suurepärane metafoor tänapäeva infotulvas navigeerimisest - et leida õigeid vastuseid, tuleb kõigepealt leida õiged küsimused, mida küsida ja see ei pruugigi olla alati nii lihtne. Selleks tule osata kasutada abivahendeid. Õigete vastuste leidmiseks tuleb aga infomaterjalides kiiresti orienteeruda.

„Noorte säravaid silmi ja hoolikalt täidetud vastustelehti nähes võib öelda, et tund seiklust metsas andis koos liikumisrõõmuga rohkelt uusi teadmisi. Imestasin, millise õhinaga lappasid õpilased karjäärinfo materjale! Olen rõõmus, et Elamuspank ja Viljandimaa Noortekeskus meid sponsoreerisid ja selle seikluse korraldasid.", kommenteeris toimunut Raudna Põhikooli huvijuht- karjäärikoordinaator Anett Suits.

13. mail toimub Raudna Põhikoolis karjääriõppesündmus Popkultuurne proloog. Eesmärk on pakkuda Viljandimaa noortele ja naabermaakondade põhikoolidele noortele popkultuuri valdkonda ja sellega seotud elukutseid tutvustav karjääriõppesündmus. Päeva juhatavad sisse popkultuuriteemalised töötoad, mis on väljaspool kooli osalejatele eelregistreerimisega. Toimub soenguvõistlus ja õpituba, kus palume kaasa võtta soengu tegemiseks ja fikseerimiseks vastavad vahendid. Noored saavad kätt proovida fotorealismi ja graffiti töötubades ning muuta vanad riided stiilseks, kus palume kaasa võtta vana riideese mida kaunistada. Lisaks tutvustatakse räppmuusikat, beatboxi ja breiktantsu tehnikaid. Kell 19.00 algab noortepidu, mis toimub spordisaalis.

Palume kaasa võtta disko-sokid, mis on peol kohustuslik stiilielement. Õpilased astuvad üles etteastetega, esinevad Ofi ja Dem ning Oak Tree, plaate keerutab Stuudio 14. Sündmust toetab Raudna Põhikool ja Eesti Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp. Korraldavad Raudna Põhikool ja õpilasesindus koostöös Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengitega.

/Täpsem info ja registreerimine: Anett Suits huvijuht/ karjäärikoordinaator 5841 4881/ 435 1099/ huvijuht@raudna.vil.ee/ http://raudna.blogspot.com/