Praegu on Elektriraudtee müügi- ja turundusjuhi Norbert Kaareste sõnul kõige halvemas seisus Keila ja Klooga vaheline lõik, kus kohati on kiiruspiirang vaid 40km/h. „Välja on vaja vahetada liiprid, kinnitused, relsid jne. Töödega alustatakse kevadel niipea, kui lumi on sulanud." Alustatakse Paldiskist ja Riisiperest suunaga Keila poole. Aasta lõpuks jõutakse töödega välja Balti jaama.

Kui rööbasteed on renoveeritud, suurenevad kiirused 120 või isegi 160 km/h. Liiprid võimaldavad küll suuri kiirusi, kuid see omakorda nõuab turvasüsteemide muutust. Seetõttu on juba alustatud kontaktvõrgu renoveerimistöödega Klooga-Klooga-rand lõigul. „Riisipere - Vasalemma lõik on viimasena renoveeritud ja rahuldavas seisus, kuid igal poole mujal on viimased tööd jäänud 20-aasta tagusesse aega", selgitas Norbert Kaareste. Kontaktvõrgu renoveerimistöid teostatakse Vasalemma - Keila, Klooga-Rand - Klooga, Paldiski - Keila ja Keila - Tallinn lõigul.

Lisaks jätkuvad ooteplatvormide ehitustööd. Tuleval aastal lammutatakse ja ehitatakse uued ooteplatvormid kõikidesse Laagri - Lilleküla lõigul olevatesse peatustesse. Sel aastal toimuma pidanud Balti-jaama ooteplatvormide ümberehitustööd lükkusid samuti 2012. aastasse.

Seega teostatakse järgmisel aastal Elektriraudtee läänesuunal korraga kolm kapitaalset tööd. Norbert Kaareste: „Niivõrd mahukaid töid pole meie tehnikud varem näinud ning kuna töödega on kiire, teostatakse kõik üheaegselt."

Suured ehitustööd panevad suure küsimärgi sõiduplaanile. Töödest hoolimata püüab Elektriraudtee tagada tipptunnil graafikujärgsed väljumised. „Tipptunnivälisel ajal asendame osad reisid bussidega.

Bussiasenduste puhul võtame sihiks konkurentsivõime hoidmise - see tähendab, et buss peab jõudma Keilast Balti jaama sama kiiresti kui rongiga sõites. See aga tähendab, et buss ei saa peatuda kõigis teele jäävates peatustes. Samuti tuleb ette palju ümberistumisi." Juba praegu on võimalik elektriraudtee kodulehel vaadata asendusbusside marsruute ning peatusi. Tööde käigus edastab Elektriraudtee samuti informatsiooni igasuguste sõiduplaani muutuste kohta.