"Minu põhisõnum on see, et ligi 70% tervisehädadest saab alguse voodi valest asukohast," ütleb Aleksander Brunfeld ehk Sass, kes käis sügisel Viimsi Päevakeskuses tervisepäeval esinemas. Pärast tema esinemist tekkis Viimsi eakate seas palju huvilisi, kes soovisid Sassiga taas kohtuda, et temalt juba täpsemalt tervisehädade põhjuste ja muu kohta rohkem teada saada.

Aleksander Brunfeld soovitab igasuguste tervisemurede puhul eelkõige vaadata üle oma voodikohad. Eriti rõhutab ta, et ka laste voodikohad tuleks üle kontrollida. Tervislik voodikoht tähendab geobioloogiliselt õiget magamiskohta, kus magaja on kaitstud maa seest tulevate kiirguste, elektromagnetväljade jpm eest. Kui voodi asub veesoone peal või Hartmanni võrgustiku ristil, siis on oht, et voodis magaja organismis olev haigusidu või -kolle võib hakata selle mõjul arenema.

Hartmanni võrk

Hartmanni võrk kujutab endast nähtamatute maa sees asuvate kiirgavate seinte võrku, kus seinte laius on 21-60 cm. Seinad suunduvad idast läände ja põhjast lõunasse. Kogu maakera on kaetud sellise võrgustikuga. Põhjast lõunasse suunduvate nähtamatute seinte vahe on umbes 2 meetrit ja idast läände suunduvate seinte vahe on 2,5 meetrit. Voodi õige asukoht peaks olema selle ristküliku sees.

Hartmanni võrgu seinte ristumiskohad on tervisele väga ohtlikud, kuna seal on kiirgusväli väga suur. Eriti ohtlik on aga seinte ristumiskoht sel juhul, kui teda läbib veel maa all oleva veesoone kiirgus. Seda kohta nimetavad geobioloogid draakonisilmaks või 0-vibratsiooniga alaks ehk kasvajaid soodustavaks kohaks. Seost voodikoha ja tervise vahel on uurinud dr Havilan Inglismaal ja prantslane dr Rimabut, kes oli kantseroloog ja Prantsuse arstide ühingu president. Ta uuris üle 1000 vähihaige elukohta ja tulemuseks oli see, et ühegi vähihaige voodi ei asunud neutraalses tsoonis.

Üheksandat aastat selle valdkonnaga tegelev mees ei jõua ära imestada, kui uskumatu on rahvas selles küsimuses. Aga valik on igaühe enda käes, ütleb ta.

Ka elukutse valikul võiks Sassi poole pöörduda tel 50 24 534. Pendel teab, millist elukutset hobiga ühendada

Veesooned ja Harmanni võrgu leiab Brunfeld pendliga või ka vitstega. Selle ala asjatundjate sõnul võib pendel toimida enamiku inimeste käes, kui on vaid tahet ja kannatust katsetada.

Oleme Haabneemes ühes kaunis kodus, mis asub uue elumaja esimesel korrusel. Sass võtab kuldse pendli ja seistes keset tuba ütleb kuuldavalt: "Palun juhi mind veesoone peale, näita, kuhu poole jookseb vesi." Pendel annab vastuse, st vastuse loeb Sass välja pendli liikumisest.

Mehel on paljude küsimuste- vastuste jaoks abiks mapitäis joonistatud skaalasid. "Kõik on pendliga mõõdetav," sõnab ta. Kui konkreetne küsimus on esitatud, tuleb teemale vastav skaala lauale panna ja selle kohal pendlit liigutades saab sellest liikumisest välja lugeda vastuse.

Mapis on ka diplom, mis kinnitab, et Aleksander Brunfeld on lõpetanud geobioloogiaalased õpingud ning sooritanud eksamid hindele väga hea. Diplomil on kolme tuntud inimese allkirjad, nende seas ka pendlitarkuse n.-ö maaletooja geobioloog ja arhitekt Rein Weberilt.

Kuigi pendel annab vastused väga paljudele küsimustele, on Aleksander Brunfeld keskendunud eelkõige magamiskoha hindamisele. Ta saab hea, s.o neutraalse voodikoha määrata ka ainuüksi foto ja magamistoa plaani abil, ilma kohale minemata. Ta teab nõu anda, kuidas veesoont n.-ö kinni panna, et sellel enam mõju ei oleks või täpsemalt, et veesoon neutraliseerida.

"Ostsime maal vana maja ja tegime selle korda," räägib Sass oma kogemusest. Seal majas hakkas tema abikaasal õlg valutama. Mees teadis, mida teha: tuli panna kaks magnetit välisseinas kohta, kus veesoon tuleb majja, ja vasktraadiga need maandada. Sellest oli abi.

Magamiskohaga on seotud paljud nähtused: magnetväljad, energiasambad, Hartmanni võrgustik - terve suur skaala on mõjureid, mis võivad meie und ja seeläbi ka tervist häirida, ilma et me põhjust leiaksime. Ka teler ja arvuti peaksid olema heas, mitte tervist ohustavas paigas, ütleb Sass.

Organism ravib ise

"Oleme kaltsiumivaesed inimesed," räägib Sass. Sedagi, kui palju on kellegi organismis kaltsiumi ja kui palju seda puudu on, saab pendliga mõõta. Puudujäägi puhul soovitab ta Hiina tervisetooteid.

Inimese organism vajab mineraale ja vitamiine. Pendli abil saab ka määrata, kas teatud vitamiin inimesele sobib või mitte. "Mõnele sobib, mõnele ei, oleme kõik erinevad," ütleb pendlimees, kes oma tervisele mõeldes lõpetas suitsetamise 25 aastat tagasi, viimatisest alkoholipruukimisest on tal möödunud 12 aastat.

"Tähtis on oma energiakanalid lahti hoida, siis ravib organism ennast ise," ütleb Sass, kes ravimise eest raha ei küsi, sest selle allikas on jumalik energia. Tema sõnul on enamikul meist kuni 35% energiakanalitest kinni, põhjuseks veesooned, võrgustik jm.

"Ise saab ennast energeetiliselt ravida," kinnitab pendlimees. "Ka kätega saab ise ennast ravida," lisab ta. Pendli ja vastava skeemi abil tuleb kõigepealt määrata, missugune koht kehas või milline organ võib abi vajada. Inimesel on kolm tasandit: hing, vaim ja ihu. Need peavad olema omavahel kontaktis, siis saab midagi teha ja muuta, teab pendlimees. "Aga sa ei suuda ennast haiguste eest kaitsta, kui istud ja magad vale koha peal," ütleb ta. Eelkõige peavad magamisning igapäevane istumis- ja töötegemise koht head olema.

"Peaksime hoolsad olema ka toitumisega," ütleb Sass. Tema sõnul saab pendli abil ka sobiva toidusedeli ja joogid kindlaks teha.

"Mina lülitan alateadvuse välja, olen sõltumatu ja mõjutatamatu, kui pendliga töötan," selgitab mees, kelle sõnul on pendel tema õpetaja ja jõud. Isegi kaugravi on pendliga võimalik, aga vaid juhul, kui see on lubatud - ning sellegi kohta annab pendel vastuse.

Enn Parve, Rakveres tuntud mees, kutsus Sassi pendlikursusele. Sealt kõik algaski. "Naine on pidanud minu pärast kannatama, sest alguses suhtus ta sellesse kõigesse eitavalt, nüüd on harjunud," räägib mees.

Ta soovitab lugeda raamatut "Elulille õpetus", mis on tema sõnul raskelt tarkust täis. "Ma ei ole tark, aga minu pendel on tark," räägib mees. "Pendel annab peaaegu kõigele või täpsemalt enamusele õiged vastused."

"Mina nimetan ennast kodutohtriks," ütleb Brunfeld, kui lahkume.