Reformierakonna ettepanekud Tallinna kulude vähendamiseks on järgmised:

1. Linna majandamis-tegevuskulude kärbe (sh munitsipaalpolitseiamet - 30 miljonit krooni, Tallinna visioonikonverents - 0,5 miljonit krooni, rahvaküsitlused - 0,5 miljonit krooni, Arengu ja Koolituskeskus - 1,1 miljonit krooni, Veeettevõtjate Järelevalve SA - 2 miljonit krooni, Rahuliku Kooselamise programm - 3 miljonit krooni, vähendada linnakantselei avalike suhete eelarvet - 20 miljonit krooni jne). Mõju eelarvele: + 200 miljonit krooni.

2. Vähendada linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste reservfondi kaks korda, kuna seda kasutatakse mittesihipäraselt ja sellest finantseeritakse ebaotstarbekaid ning eelarvesse ette nähtavaid kulusid nagu filmide tootmine, raamatute trükkimine, reklaamikampaaniate korraldamine jne. Mõju eelarvele: + 15 miljonit krooni.

3. Sulgeda Tallinna TV. Mõju eelarvele: + 20 miljonit krooni.
Kokku mõju eelarvele: + 235 miljonit krooni

Reformierakonna ettepanekud linna tuluallikate laiendamiseks:

1. Hoonestusõiguse müük ja linnavara üürimine. Üürist ja rendist laekub linnaeelarvesse sel aastal 100 miljonit krooni. Linna eesmärk peaks olema teenida 300 miljonit krooni aastas oma maadelt ja varadelt. See on pikaajaline ja stabiilne tulu, mis oluliselt tugevdaks linna finantsstabiilsust. Linnavalitsusel tuleks välja töötada hoonestusõiguse müügi ja linnavara üürimise kava ning esitada see linnavolikogule 1. septembriks 2010.

2. Eurorahade taotlemine ja efektiivsem kasutamine. Välisrahastuse osakaal 2010. aasta linnaeelarves on 340 miljonit krooni. Linn peaks võtma eesmärgiks tõsta seda summat 700 miljoni kroonini ehk ca 10 protsendini eelarve kogumahust.

3. Detailplaneeringute menetlemise kiirendamine eesmärgiga soodustada investeeringute ja töökohtade tulekut Tallinnasse. Töötada välja konkreetsed meetmed välisinvestorite toomiseks Tallinnasse ning esitada need linnavolikogule 1. septembriks 2010.

4. Kultuuripealinna ürituste rahastamise tagamine ja panustamine Tallinna reklaamimisse välismaal. Läbi Tallinnat külastavate turistide tekivad reaalsed töökohad, kasvab tulubaas ja suureneb maksumaksjate hulk. Näha ette vastavad vahendid 2011 linnaeelarves.

5. Linn peaks oluliselt rohkem taotlema maid munitsipaalomandisse. Mida rohkem maad saab tsiviilkäibesse, seda kiiremini areneb linn ja tekivad uued töökohad. Oluline on sealjuures, et linnamaa antaks käibesse pärast selle väärtustamist, ehk pärast detailplaneeringu kehtestamist. Linn peaks kaardistama perspektiivsed riigi omandis olevad maatükid ning esitame vastava nimekirja volikogule 1.septembriks 2010.