Lisaks on probleemiks, et Tallinna suunalt ei saa inimesed hommikuti rongiga Raplasse tööle ega kooli (kuigi sellelt suunalt liigub igapäevaselt Raplasse päris palju inimesi).

Vallavalitsus on pöördunud antud küsimustes raudtee-ettevõtete ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poole.

Ministeeriumist tuli hiljuti järgnev vastus: „Kuna 1. jaanuariks 2014 ei ole kõik uued reisirongid veel Eestisse saabunud, ei ole võimalik aasta alguses sõiduplaanis olulisi muudatusi teha. Esimene võimalus selleks avaneb 2014. aasta mai lõpus algaval liiklusgraafikuperioodil.

Tänase sõiduplaani puhul, arvestades olemasolevaid ressursse ja võimalusi, lähtutakse reisijate vajadustele vastava rongiühenduse planeerimisel eelkõige põhimõttest, et raudteeliinile jäävatesse suurematesse tõmbekeskustesse liikuvad reisijad jõuaksid hommikul tööle/ kooli ja õhtul koju tagasi.

Kahtlemata on Rapla oluline maakonnakeskus, mistõttu tulevikus arvestatakse võimalusel enam ka sealsete reisijate sõiduvajadusi regionaalses liikluses. Siiski tuleb mainida, et suuremad muudatused sõiduplaanis eeldavad ka teenindusmahu kasvu, mis omakorda toob kaasa vajaduse riigieelarvelise toetuse suurenemiseks.

Tänasel päeval ei ole teada, kas ja kui palju õnnestub järgmisel aastal rongidega teostatava avaliku reisijateveo jaoks riigieelarvelisi vahendeid juurde saada.

Loodame leida Teie esitatud soovidele ning ettepanekutele parimad võimalikud lahendused."