Kui praegu toimub tegevus umbes 200 ruutmeetri suuruses saalis, siis sügisel saab valmis ka 300 ruutmeetri suuruse soklikorruse remont. SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetusel tuleb korrusele spordisaal, duširuumid ja saal ühes lavaga. Kui ruumid valmis, hakkab suurem osa huvitegevusest toimuma just seal.

Harkujärve kirikust saab tulevikus tõenäoliselt Tallinnas asuva Peeteli koguduse filiaal. Avo Üpruse kinnitusel ei ole kahe koguduse ülesanne sama. Peeteli kirikus tegeletakse tänavalastega ehk siis peamine sihtgrupp, kellele koguduse töö on suunatud, on kõige väiksemate võimalustega peredest pärit lapsed. Harkujärve kogudus sellelaadse ettevõtmisega tegelema ei hakka ja tegevus on suunatud kogukonnale tervikuna.

Avo Üprus: „Pigem oleme see lüli, mis liidab kogukonna, sõltumata perede majanduslikust võimekusest. Tulla võivad kõik lapsed. Muidugi, kui peaks tekkima olukord, et tuleb teha valik näiteks huviringide gruppide moodustamisel ehk mõnda gruppi on rohkem soovijaid, kui suudame vastu võtta, eelistame neid, kellel on väiksemad võimalused.“

Kiriku ruumides hakkab tegutsema ka MTÜ Igale Lapsele Pere, mille ülesanne on pakkuda tuge kasuperedele.

Kogukonnakeskuse tegevus on suunatud eelkõige Harku valla lastele ja peredele, kuid kui sellest soovivad osa võtta Tallinna Haabersti linnaosa inimesed, on nemadki oodatud.

Avo Üpruse sõnul kiriku ehitus veel sügisega päris valmis ei saa: „N-ö kosmeetilisi täiendusi on siin teha veel küll. Ootame Euroopa Liidu toetuste uut perioodi.“