Matetski sõnul ei tunne hommikul tööle tulles maja äragi ja juba praegu on osal töötajatel tolmusest keskkonnast kujunenud välja tolmuallergia. Samuti peaks riigiametnik viisakas välja nägema, aga kuidas seda saavutada, kui kõik kohad on tolmu täis ja valge särgi selga panemine jääb vaid unistuseks, küsib Matetski. Või kuidas peaks sellistes tingimustes võtma vastu klienti, kes soovib oma lapsele nime panna. Lapsega sellise tolmu ja müra sisse tulla ju ei tohiks.

„Osas tubades pole elektritki,“ kirjeldas Matetski. Lisaks on majas probleeme internetiühendusega. Hiljuti vahetati välja maja telefonid, mis on nüüd samuti internetipõhised. See tähendab, et internetikatkestuste korral ei saa ametnikega ühendust ei meili ega telefoni teel. Selliseid katkestusi tuleb praegu riigimajas ette iga päev, kuid suur osa või kohati lausa kogu töö on muutunud internetipõhiseks. Näiteks perekonnaseisuametis tuleb kõik sünni-, surma- ja abiellumisaktid vormistada internetis.

„Tööde käigus ilmnes kurb tõsiasi, et ametkondade sidesüsteemid on sassis ja olemasolev nõrkvoolusüsteem ei oma nõuetekohast märgistust, puuduvad skeemid ja teostusjoonised. Lõhutud nõrkvoolusüsteemid taastatakse esimesel võimalusel,“ põhjendas katkestuste tekkimist AS-i Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Maasekretäri arvamus on aga, et nii suuremahulise remondi juures oleks tulnud töötajad majast välja kolida. Sama meelt on ka tööinspektsiooni tööinspektor Marge Mäekivi, kes töötab praegu oma kodukontoris.

Loe pikemalt 7. mai Raplamaa Sõnumitest