Kui kapsamahl hakkab alla vajuma, saab hapukapsast juba toitu tegema hakata. Soovitatav on viia hapukapsas jahedasse ja lasta seal veel mõned päevad olla, siis tõmbub kapsas krõmpsumaks ja ei pea hakkama seda kohe keetma või purki panema.

Keedetud hapukapsa retsept

5 kg hapukapsast
0,5 kg porgandit
0,5-1,0 kg peekonit või seakülge
0,2 kg taluvõid
1 pudel porteriõlut
Suhkrut
Vett (peab keetmisel hapukapsa ära katma).

Porgandi võib asendada jõhvikate, õunte või köömnetega. Suhkru kogus sõltub kapsa hapususest.

Mulgikapsa retsept

5 kg hapukapsast
0,5 kg porgandit
0,5-1,0 kg peekonit või seakülge
1 kg kruupe
0,1-0,2 kg searasva
Suhkrut
Vett (peab kruubid ära katma)

Kruubid tuleb panna 3-4 tunniks vette paisuma ja neid tuleb pesta mitmest veest läbi ning asetada potis hapukapsaste peale.

Liha pannakse poti põhja, ülejäänud kaup liha peale, pealmiseks kihiks kruubid ning sel moel täidetud pott pannakse paariks tunniks pliidile podisema. Vajadusel maitsestada soolaga.