200 gr rasvata kohupiima
100 gr toorjuustu
50 gr võid
vaniljet
1 dl suhkrut
valget šokolaadi või heledat piimašokolaadi

Valmistamine. Vahusta või ja suhkur, lisa kohupiim ja toorjuust. Lisa maitse järgi vaniljet ja klopi vahtu. Täida väikesed (silikoon)vormid ja aseta sügavkülma tahenema. Sulata vesivannil šokolaad ja kasta külmunud kohukesed šokolaadi sisse ning kaunista kookoshelveste, pähklite, vms.

Karask

5 dl Farmi hapupiima 2 muna 2 tl soola 2 tl mett 2 sl sulavõid 9 dl Veski Mati mitmevilja jahu 3 tl küpsetuspulbrit Vahusta munad soola ja meega, lisa sulavõi ja hapupiim.
Teises kausis sega jahu küpsetuspulbriga. Ühenda vedelikud jahuga, sega võimalikult vähe.
Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit (plaadil). Lisa ka naati, nõgeselehti või juustu ja päikesekuivatatud tomatit ja küpseta hoopis muffinivormis. Soojalt ja sulavõiga on parim!

Kodune või

Samal ajal kui karask on ahjus, on aeg teha värsket võid. Koduse või tegemiseks on mitmeid viise, aga teeme sel korral mikseriga.
Valame 400 ml vahukoort kaussi ja vahustame. Kui vaht on ilus ja kohev, siis vahustame siiski edasi kuni vaht muutub kollakaks ja sõredaks. Nüüd kasutame puulusikat, kuni eraldub pett ja tekib võipall. Pett vala klaasi.
Võipett on väga kasulik, selle võib koheselt ära juua. Siis peseme või: kallame võile peale külma vett ja segame kuni vesi muutub häguseks. Vett tuleb seni vahetada kuni see jääb puhtaks.
Kui viimane vesi on ära kallatud, siis segame veel võid, et vett, mis on või sees peidus kätte saada. Värskele võile võib lisada ürte ja soola.

Suvine hapupiimakokteil

Suviseks kergeks magustoiduks või vahepalaks sega kokku blenderiga klaas Farmi hapupiima, paar lusikatäit marju ja peotäis täisterakaerahelbeid. Värskendav ja kosutav jook kuumaks suvepäevaks on olemas!