Oluliselt paremas seisus on riigiteed ning siin tänu valla taotlustele on tolmuvaba katte alla viidud 2011.a Haanja - Kündja tee. 2012.a peab tolmuvaba katte saama Haanja-Risttee - Uue-Saaluse tee. Lisaks sellele oleme esitanud taotluse ka kergliiklustee ehituseks Ruusmäe külas alumiste kortermajade ja VTÜ kaupluse vahelisel lõigul. Maanteeamet on teatanud, et liiklusohutuse kohtade meetme raames rajatavate jalg- ja jalgrattateede ehituse otsused on tehtud. Kui hakatakse ette valmistama uut teehoiukava liiklusohtlike objektide kohta, siis kaalutakse eelnimetatud lõigu planeerimist ja lisamist objektide nimekirja.

Haanja vald jätkab ka edaspidi taotluste esitamist Maanteeametile lähtuvalt Haanja valla arengukava tegevuskavast. Kuid arvestama peab asjaoluga, et Maanteeamet teeb oma otsused riigi maanteede ja tugimaanteede ja -teede ehituse kohta piirkonnas lähtuvalt liiklusintensiivsusest ja liiklusõnnetuste arvust vastaval teel.

Kõikidele jalakäijatele tuletan ma meelde, et liigeldes teel peab teil olema helkur ning kõikidele liiklejatele soovin ma ohutut liiklemist.