Osalesid ka Sindi linnapea Marko Šorin ja Sauga vallavanem Priit Ruut. Arutluse all oli põhiküsimusena Euroopa Liidu raamdirektiivid ja arendajate tegevusega nõustumine Pärnu ja Viljandi regiooni keskkonnaameti poolt. Oma kriitikanooled sai ka keskkonnaministeerium. Ümarlaual valmis üleriikliku allkirjade kogumise algatus Sindi paisu mahavõtmise toetuseks ja selle asendamist loodusliku kärestikuga.

Algatusrühmaga kohtus reedel, 18.mail, riigikogu keskkonnakomisjon, kuhu kuulusid komisjoni esimees Tõnis Lukas, väljasõidu algataja Annely Akermann, Jaanus Tammkivi ja Rainer Vakra ning Keskkonnaministeeriumi esindajad eesotsas asekantsleri Andres Talijärvega. Kõigepealt külastasid komisjoni liikmed Sindi paisu, kus komisjonile anti lühiülevaade hetkeseisust ja kavandatavast elektrijaama ehitusest. Seejärel saadi kokku juba linnavalitsuse ruumides.

Lisaks riigikogu, ministeeriumi ja algatusrühma „Sindi pais" esindajatele olid taas kohal, nagu ka toimunud ümarlaual, kalastajate ja loodushoiuga tegelevate institutsioonide, omanikfirma AS Raju ning Sauga valla ja Sindi linna esindajad. Komisjon kuulas ära kõigi osapoolte arvamused, mis on üles kerkinud seoses Sindi paisule elektrijaama ehitamise plaanidega ja selle mõjust Natura alale ja kalade populatsioonile. Suurem osa sõna saanutest tõdesid, et hüdroelektrijaama ehitamine Sindi paisule mõjuks väga halvasti Pärnu jõe kalavarudele ja keskkonnale üldse. Arutleti ka sotsiaalmajanduslike- ja keskkonnaalaste aspektide üle, mis paisu likvideerimisega võivad kaasneda. Kohtumisest kokkuvõtteid tehes tõdes Riigikogu keskkonnakomisjoni liige, endine keskkonnaminister Jaanus Tammkivi, et Sindi paisu probleemile püüdis ta ministrina olles lahendust leida ning tookord jäi see tegemata. Kuid Tammkivi oli veendunud, et sellele probleemile leitakse lähiajal kindlasti lahendus. Kokkusaamisel jäi kõlama, et kõige olulisem on tagada siirdekalade pääs üle Sindi paisu, kas siis korralike nõudmistele vastavate kalatreppide väljaehitamisega, paisu osalise või täieliku lammutamisega ja tehiskärestiku loomisega. Millise seisukoha keskkonnaministeerium võtab, on veel vara öelda.