14 aastat Kohila valla­volikogus ja vallavanema­na töötades ning teiega ühist vankrit vedades olen õppinud mõistma, missu­gused otsused on olulised koduvalla parema tuleviku jaoks. Aeg on siit ammutatud kogemus Riigikogusse viia. Sei­san vallavanemana ja Riigikogu liikmena hea selle eest, et

…jätkuks lasteaiakohti ning kvaliteetne kooli-ja huviharidus oleks meie laste jaoks olemas oma kodu lähedal;

…piirkonda lisanduks töökohti ja omava­litsustel oleks võimalusi rohkem kaasa rääki­da kohalikus majanduselus ning seeläbi mõ­jutada uute töökohtade loomist;

… meie puhas elukeskkond oleks kaitstud ja karstialad alles hoitud.

Mõned andmed minu kohta:

Abielus,

2 lapse isa

Kohila Keskkooli vilistlane

Rapla Muusikakooli vilistlane

Tallinna Ülikooli haldus-ja ärikorralduse ba­kalaureuseõpe

Kohila Vallavolikogu liige aastatel 1993-1996 ja 2005-2009

Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ümarlaua liige 2002-2005

Kohila vallavanem aastatel 1999-2005 ja ala­tes 2009 Raplamaa Omavalitsuste Liidu vallavanema­te kogu esimees

Eesti Linnade Liidu juhatuse aseesimees

Kaitseliidu Rapla maleva liige

Mitmete MTÜ-de liige

Alger Tammiste – Eesti Sotsiaaldemokraatlik era­kond, kandidaat nr 397

Olen sündinud 10. mail 1969. a. Tartus. Ko­hilasse kolisin 17 aastat tagasi ja olen valikuga väga rahul. Olen kasva­nud sportlase perekon­nas. Isalt, Eesti ühe le­gendaarsemalt korvpallurilt Tammalt olen pärinud tohutu visaduse, aga ka väikese spordipisiku. Tegelen pushballi propageeri­mise ja võistluste korraldamisega, alates sel­lest aastast korraldan ka Aleksei Tammiste nimelist minikorvpalliturniiri.

Olen Kohila vallavolikogu ja valla spor­dikomisjoni liige. Töötan AS Technomar & Adrem ostuosakonna juhatajana.

Poliitikas on minu põhiteemadeks ma­jandus, noorte ja laste huvitegevus ning sport. Olen SDE liige alates 2009. aastast ning pea samast ajast ka SDE Raplamaa piir­konna esimees.

Enda tugevateks külgedeks pean oskust seista oma vaadete eest ning julgust targe­matelt nõu küsida. Olen aus ja otsekohene – mulle ei meeldi tagaseljajutud ja ma ei võta neid tõsiselt. Küll olen alati valmis ära kuula­ma ka teiste arvamused ning nendega arves­tama, kui need on piisavalt põhjendatud.

Kalju Valdmann – Erakond Eestimaa Rohelised liige, kandidaat 139

Olen sündinud ja üles kasvanud Võrumaal. Põ­hihariduse omandasin Võru Keskkoolis, kutseha­riduse tööstustehnikumis metallitöötlemise tehno­loogia alal, hiljem puidu­töötlemistehnoloogia erialal. Õpinguid jät­kasin Tallinna Polütehnilises Instituudis, mis jäi olude sunnil lõpetamata. Järgnevad aas­tad elasin Raplamaal Kohila vallas Sutlema külas. Ametid on olnud peamiselt elukohast lähtuvad. Põhiliselt ehitusmaterjalide tootmi­se tööstuses, metsamajanduses, põllumajan­duses ja masinatööstuses. Lisaks olen jooks­valt töötanud veel palju erinevate väiksemate projektidega.

Maal metsade vahel üles kasvamine ning looduslähedus on üks oluline osa minu elust ning püüan sellist elustiili hoida ka linnakesk­konnas tegutsedes.

- Kõige suurem mure on Eesti looduse pä­rast, sest elu on kontsentreerunud linna­desse.

- Töökohtade olemasolu Eestimaa igas pai­gas

- Maavarade kaevandamine peaks jääma arukuse piiridesse.

- Inimene ei tohiks hetkekski unustada, et ta on osa loodusest.

- Kodanikupalk võib tõsta ka selle inimese väärikust, kellel mingil hetkel ei lähe väga hästi