Ma tahan, et minu maad ja koduvalda juhiksid inimesed, kes on kindlate veendumustega, kelle puhul saan olla kindel, millised on tema hoiakud ning väärtused, ja uskuda, et samasugused on need ka järgmise nelja, kui mitte isegi neljakümne aasta pärast. Soovin näha end esindamas inimesi, kes ei siuna mõõdutundetult Eesti Vabariiki, viidates oma sõnavõttudes, et riik ei ole teinud seda, teist ega kolmandat, nagu oleks see „riik“ mingi eraldiseisev ja vihkamisväärne vaenlane. Tahan, et minu koduvalla inimesed ei peaks piinlikkust tundma ega veaks kihla, kas järgmises kohalikus lehes ilmub sõltumata artikli teemast ikka mõne kohaliku mehe parastavaid ja halvustavaid lauseid siitsamast vallakodanike valitud saadiku kohta, kes pole juhtumisi nende lemmik(erakonnast). Ootan, et nad teiste tegude pisendamise ja naeruvääristamise asemel räägiksid enda tehtust, oma püüdlustest Eesti inimeste elu edasi viia. On olemas selline vanasõna: “Teist alandades ei ülenduta iial.” Kahjuks pole mõni inimene seda kunagi kuulnud või ei pea järgimisväärseks.

Mina isiklikult olen küll tänulik mõlemale meie vallast valitud saadikule Riigikogus – usun, et nad on teinud oma tööd südamega. Ma pole kuulnud, et Kaia Iva oleks kunagi keeldunud aitamast nõuga Türi valla ametnikke või elanikke, viimast neid kokku vajalike inimestega või soovitamast arukaid tegutsemisviise. Ma ei pea tähtsusetuks eakate ega seltside ja koolide pisikestele projektidele tähelepanu pööramist ega nende innustamist, ma arvan, et julgust rääkida alkoholitarbimise väga tõsisest mõjust meie inimeste ja ühiskonna tervisele tuleb ainult tunnustada. Ma olen rõõmus, et Jaanus Marrandi on jõudnud sotsiaaldemokraatlike põhimõteteni, need on tema senistest valikutest mulle kõige sümpaatsemad. Kui ma kunagi noorena hääletasin tema kui Keskerakonna esindaja poolt, oli see lihtsalt kohaliku, oma valla mehe toetamine. Saan aru, et kuigi ta ei leidnud enam vajaliku ega võimaliku olla Keskerakonna ega ka Rahvaliidu liige, tunneb ta siiski soovi esindada siinse ringkonna inimesi.

Minu enese otsustamine neil valimistel on lihtne. Annan oma hääle Kaia Ivale, sest olen näinud tema tööd linnapeana, töötasin temaga mitu aastat koos ning näen teda nüüd tegutsemas Riigikogu liikmena. Pean temast lugu, sest ta on arukas, analüüsiv ja nõudlik nii enda kui ka teiste suhtes, suudab olla eestvedaja ning on järjekindel oma seisukohtade kaitsmisel, süveneb probleemidesse ja innustab kogu meeskonda neile lahendusi otsima. Kaia on otsekohene ja õiglane – need ei saa kunagi olla kõigi poolt hinnatud omadused, sest õiglane lahendus võib olla kellegi isekate soovidega vastuolus, kuid mina hindan neid omadusi kõrgelt.

Soovin kõigile lihtsaid ja kindlaid otsuseid – usun, et meie kõigi valikud määravad tulevikku.