Selle peo tarvis sai kokku pandud aga spetsiaalne viktoriin, mille pealkirjaks panime „Risti rästi läbi valla".

Põhimängijateks olid meil Tiina Leesik, Elvo Leppmaa ja Rein Kruusma. Selleks, et publik ei peaks vaatama, kuidas võistlejad oma küsimuste üle pead murravad, siis kaasasime küsimuste lahendamistesse ka publiku. Nii nagu viktoriini pealkirigi ütleb , olid kõik küsimused seotud Risti vallaga.

Küll oli seal küsimusi kaugest minevikust, kolhoosiajast ning praeguste aegadeni välja. Emotsioone tõstis meeleolukas täringu veeretamine, mille järgi võistlejaid said oma nuppe liigutada. Võistluse pinge säilis lõpuni välja ning võidu võttis lõpuks Elvo Leppmaa. Viktoriini auhinnad olid seekord aga klass omaette: Läänemaa värav, auruvedur ning rõõmsanäolised golfipallid. Ja muidugi pealtvaatajatele magusad vahepalad õigesti vastatud küsimuste eest.

Pea viimane osa „pärast ei saa pidama" täitsid muusikad Anto ja Marko, kes mängisid lihtsas võtmes kõigile teadatuntud muusikapalu, mille järgi pidulised said tantsu keerutada. Seekord jäid peale pillimehed, sest suurem osa pidulistest väsisid varem ära kui moosekandid. Vapper fännirühm tantsis ja kuulas aga esimeste öötundideni välja. Kuna käes on valimiste aasta, siis oli selle peo tarvis üles seatud „poliitstend" eelnevate valimiste valimislubadustega.

Mõnda lubadust oli muhe lugeda ning mõne lubaduse juures oli tore tõdeda- TEHTUD. Kõiki neid lubadusi saab vaadata Risti Käsitöömajas E 17.00-19.00 ja N 15.00-17.00 kuni 10.04.2013 ning kõikidel, kellel soov vana asja meelde tuletada, siis tasub külastada !

Peo korraldamise ja auhindade eest aga suur kummardus Piret Zahknale ja Heli Randesele, kelle ideed ja entusiasm aitasid kaasa selle õhtu õnnestumisele.