„Noortevolikogu liikmetel on võimalus seista ka nende noorte eest, kes muidu ei julge enda arvamust avaldada ning noortevolikogu liikmetena on võimalus ju kaasa rääkida kohaliku elu muutmisel ning erinevate otsuste vastuvõtmisel." Kandideerimisavaldustel tõid noored välja järgmisi põhjendusi, miks nemad on sobivad noortevolikogu liikmed - aktiivsus, head ideed, julgus, valmisolek tegeleda Haaslava valla noorte probleemidega, õpi- ja uudishimu, soov arendada ettevõtlust ning muuta noorte elu põnevamaks, huvi valla heaolu vastu, kohusetundlikkus. 

Haaslava Noortevolikogu tegevuse on pärast umbes aastapikkust pausi käima lükanud Roiu Noortekeskus, kes esitas Eesti Noorteühenduste Liidule noortevolikogu taasloomiseks projekti, mis kannab nime „Haaslava Noortevolikogu toimima!". Projekti raames toimusid Sillaotsa Koolis 7.-9. klassidele infotunnid noorte osaluse ning noorte volikogu teemal, kus osales Tartu Valla Noortevolikogust Mariliis Maremäe. Mainitud projekti raames toimub ka simulatsioonimäng Haaslava Vallavolikoguga, osaletakse Haaslava Vallavolikogu koosolekul ning valitakse koduvalla aasta tegijad - aasta noor, aasta noorteprojekt/tegevus, aasta noortesõber. Noorsootöötaja Riin Lumiste peab eelkirjeldatud projekti väga oluliseks: "Noortevolikogu kaudu saavad noored rohkem aimu, kuidas töötab vallavalitsus ja vallavolikogu ning miks mõnikord võtavad mõned asjad nii kaua aega või ei sõltugi vallavalitsusest. Tõstame teadlikkust demokraatiast, noortevolikogudest, tähtsustame noorte arvamust ning tunnustame ja täname aktiivseid noori - kindlasti muudab noorte volikogu Haaslava valda veel noortesõbralikumaks ning rikastab valda noorte julgete ideedega."

Haaslava Noortevolikokku kuuluvad Merlin Grosberg, Taavi Traks, Agnes Säga, Alar Otsa, Susanna Viktoria Mõtsmees, Sander Toom ning Moonika Pungar. Volikogu esimees valitakse esimesel koosolekul, kus on päevakorras ka Haaslava valla noortevolikogu põhimääruse ülevaatamine ning eelnõude esitamine muudatusteks.

Esimese ühise üritusena korraldatakse Haaslava valla noortele suunatud tunnustusüritus 14. detsembril, algusega kell 16.00 Tartus ööklubis Tallinn. Suurel maakonnanoori kaasaval jõulupeol kuulutavad noored välja järgmised tiitlid: Aasta noor, Aasta noorteprojekt ning Aasta noortesõber.

Haaslava valla tublisid noori ja töötajaid on ka märgatud ning tunnustatud juba tehtud tubli töö eest. Roiu noortekeskuse koostööprojekt tunnustati Tartumaa paremuselt teiseks. Nimelt 18. oktoobril valiti  Tartu Maavalitsuse poolt korraldaval konkursil välja tänavune parim avatud noortekeskuste projekt Tartumaal.  Selleks osutus Rõngu noortekeskuse „Nõukogude noor", mille raames toimus Valguta külas stiilipidu, kus tutvustati tänapäeva noortele nõukogude aega.

Teisele kohale tuligi Roiu noortekeskuse (esitajaks MTÜ Tähe noorteklubi) projekt „Õhtusöök viiele", mis oli pühendatud tervislikule toitumisele.  Õhtusöök viiele projektitegevused ehk õhtusöögid tõid kokku noored meie koduvallast, Puhja, Ülenurme ja Nõo vallast ning Tartu linnast, Anne Noortekeskusest.

Novembri alguses  valiti välja ka noorsootöö aasta tublimad taaskord Tartumaal, mis lähevad ka Tartumaad esindama üle-Eestilisel tunnustuskonkursil.  Aasta koostöö kategoorias sai  tunnustuse MTÜ Tähe noorteklubi, kes on teinud aktiivselt koostööd Haaslava valla, Elva Linnavalitsuse, Elva noortekeskuse, Kambja valla, MTÜ Öökulli, Rannu valla, Rannu Noorteühingu, Puhja valla, Puhja noortekeskuse, Laeva valla, Laeva noortekeskuse, Mäksa valla ja Melliste noortekeskusega.

Enim silma paistnud koolitajaks tunnistati Triin Raudoja (MTÜ Tähe noorteklubi juhatuse liige). Enim silma paistnud noorsootöötaja on Siiri Oras, kes on noortele olemas nii Roiu noortekeskuses, Tartu Tähe noortekeskuses kui ka Internetis.

Meiegi sõnum kõigile - märgake sellel külmal ajal teisi inimesi ja tänage kindlasti kui on põhjust! Roiu noortekeskuses toimuvat saab vaadata roiu.taheklubi.eu