Käesolev projekt „Julge unistada - Rõngu valla noorsootöö arengukava koostamine" saab õnnestuda vaid kogukonna tublil koostööl. Antud projekti käigus leiab aset kaks koostööseminari, kuhu on oodatud kõik valla elanikud, kes soovivad noorsootöö arengusse oma sõna sekka öelda. Oodatud on lapsevanemad, noored, kooli hoolekogu liikmed, vallavalitsus ja -volikogu liikmed jne. Eelkõige aga ootame kõiki, kes soovivad panustada oma kodukoha arengusse!

Koostööseminaridel kaardistatakse noorsootöö hetkeolukord vallas; püstitatakse arengukava eesmärgid ja visioon; töötatakse välja tegevused/meetmed arengukava eesmärkide täitmiseks; õpitakse planeerima arengukava elluviimiseks vajalikke resursse ning hindama riske.

Projekti alaeesmärkideks on eesmärgistatud koostöö vallas noortega tegututsevate ühenduste ja asutuste vahel; lastevanemate motiveerimine ja kaasamine kogukonna töö korraldamisse; noorteosaluse suurendamine, arvestades noorte arvamusega ja kaasates neid arengukava koostamise protsessi.

Projekt annab noortele võimaluse tuleviku osas kaasa rääkida ning oma sõnum ning tegevusplaanid vormistada kokku ametliku dokumenti. Lisaks erinevate noori puudutavata allasutuste koostöö sidustamisega avaneb noortel endil võimalus on lennukad mõtted ning tulevikuvisioon paberile panna.

Kõik huvilised saavad aga oma arvamust avaldada suhtlusportaalis Facebook. Käesolev arutelu toimub Rõngu Noortevolikogu leheküljel. Julge unistada!