Peakorraldaja Helvi Visnap tutvustas külalisi, kes olid külakostiks toonud jõulurõõmu hingele ja pruukosti ka lauale. Esimene jõulurõõmukink oli Lilli külamaja esitatud näitemäng “Jõuluvana kodu jõulud“, mille oli kirjutanud Margus Oopkaup. Etendust nautides tekkis suurepärane jõulutunne.

Seejärel tulid muusika saatel päkapikud, kaasas iga laua jaoks väike kuuseke, mis tuli laudkonnal ehtida. Teise ülesandena oli vaja antud materjalist valmistada jõululaua kaunistus. Hiljem selgitati välja kaunimad kuused ja lauakaunistused. Parimad said auhinna.

Oma panuse jõulumeeleolu loomisele andsid ka Kärstnast tulnud „Metsalilled“, kes laulsid ja lugesid luuletusi. Maie Perve esitas omaloomingulise naljaloo „Moonika“. Seejärel palusid peremees ja perenaine päkapikkudel tuua kiiresti lauale toidud.

Tuhalaane „Sügislille“ laulunaised esitasid igihaljaid jõululaule. Need oli kätte õpetanud ja ka laule saatis Ermas Hein. Laulude järel oli aeg lauast tõusta, sest tantsupõrand ootas tantsijaid ja mängijaid. Õppisime sõbralikus seltskonnas nii mõnegi uue tantsu ja tuletasime meelde unustatud ringmänge.

Meeldivas seltskonnas kadus aeg kiirelt. „Püha öö“ helide saatel andis Helvi Visnap küünlatule koos heade jõulusoovidega kaasa. Suur tänu Helvi ja Kaljo Visnapile, pillimeestele Ants Tompile ja Ermas Heinale, Tuhalaane päkapikkudele, „Sügislilledele“, „Metsalilledele“ ja Lilli külamaja näiteringile!