Saranaselt eelmise perioodiga moodustati 4 vallavolikogu komisjoni; revisjoni-, sotsiaal-, eelarve- ja majandus- ning haridus- ja kultuurikomisjonid. Vallavalitsuse koosseis on kolmeliikmeline, kuhu kuuluvad vallavanem, abivallavanem ja pearaamatupidaja.

Muudatuseks on see, et jätkatakse ühe abivallavanema teenistuskohaga, kes kuulub ametnike koosseisu. Põhjusel, et vallavolikogu liige Maret Põder asub tööle vallavalitsuses abivallavanemana, tuleb tema asemel volikokku asendusliikmena Ivan Bobrovski.

Vallavolikogu alaliste komisjonide ülesandeks on lahendamist vajavate vallaelu küsimuste väljaselgitamine ja ettepanekute tegemine nende lahendamiseks. Komisjonide liikmeid haaratakse valla arengukava ja valdkonna eelarve väljatöötamise protsessi. Samuti teevad liikmed ettepanekuid valdkonda puudutavatesse eelnõudesse. Seega on komisjonide liikmetel suur vastutus valla arengulistes küsimustes. Tore on see, et komisjonide töös hakkavad kaasa lööma mõlema valimistel osalenud parteisuuna esindajad, mistõttu oodatakse mitmekülgset ja laiapõhjalist koostööd.

Uue vallavolikogu ja -valitsuse sihiks on panustada headele töötulemustele ja koostööle kogu vallarahvaga lootuses, et ükski mure ja probleem ei jää lahenduseta. Eesmärk on vastutusrikas ja tulemused sõltuvad ka rahakotist, mis suuri lootusi hellitada ei luba. Sellegipoolest soovime, et eesolev periood kujuneb edukaks.

Roosna-Alliku Vallavolikogu ja -valitsus