Väljak asub aadressil Värska mnt 4, Johannese Kooli kinnistul ning on lisaks kooliõpilastele ja samas tegutseva lasteaia mudilastele avatud kasutuseks ka külaelanikele.

Väljaku mõõdud on 25 x 14 m ning see on piiratud meetrikõrguse puidust aiaga, mis väljaku otstes tõuseb kuni 4 meetri kõrguseks, võimaldades platsil mängida nii minijalgpalli, korvpalli, võrkpalli, tennist kui ka talvisel ajal jäähokit. 

Pärast külaseltsi juhatuse esimehe Indrek Käo tervitust ja projekti ajaloo lühitutvustust said sõna väljakut avama tulnud vallavanem Mati Meeliste ja volikogu esimees Ahti Bleive, kellel jagus kiidusõnu nii väljaku kui tegijate suhtes. Omapoolse tervituse oli saatnud jalgpalliklubi Lootos, keda esindanud Aavo Jakovits kinkis uue väljaku kasutamiseks külaseltsile väravavõrgud ning koolile jalgpalli.

Kastitäie jalgpalle külalastele igapäevaseks kasutamiseks kinkis OÜ Kaguserv juhataja Tunne Piiper. MTÜ Rosma Haridusseltsi esinaine Tiina Länkur andis külavanemale väljaku valmimise eest tänutäheks kooli õpilaste poolt valmistatud toreda medaljoni.

Väljaku ehitamist rahastati PRIA MAK meede 3.2 toel ning objekti kaasfinantseerijateks olid MTÜ Rosma Küla Selts ja Põlva vald. Tänukirjad külaseltsilt said Taivo Käo, Kasper Asi, Tõnu Lõbu, Ervin Gauk ja Põlva vallavalitsus. MTÜ Rosma Küla Seltsi tänu kuulub aga kõigile, kes andsid oma panuse ja olid toeks väljaku valmimisel.

Lindid lõigatud, väljaku avamist tähistavale infotahvlile allkiri antud ja väljaku peal esimesed pallilöögid tehtud, said kõik kohaletulnud maitsta külaseltsi liikmete poolt pakutud maitsvat kringlit ja kohvi. Sündmus jätkus toreda järelpeoga Kiuma Rahvamajas toimunud valla sünnipäevapeol.

Järgmisel aastal tähistab Rosma küla oma esmamainimise 375. aastapäeva ning sellega seoses on kavandatud vastvalminud mänguplatsile mitmed võistlused ja sportlikud tegevused.