Kahjuks ei oska me enam paljusid vanu talutöid, ei tunne tööriistu, mida esiisad kasutasid ega hooma seda tööd, mis oli vaja teha, et hing sisse jääks.

Kui ühel päeval pole enam elektrit ja mootorikütust (näiteks mõned visatud pommikesed, põhjalastud tankerid jne!), siis ei tea, mis saab!
Igatahes oli mõnus ja rõõmus päev. Tänan kõiki kaasaaitajaid ning kohaletulnuid, kes sellega meie esivanemaid ja leiba austasid!

Lõikusega tehti algust

Pilul peeti rukkitalguid

üle valla rahvast koos
töö ja laul käis täies hoos.
Sirbid olid välja toodud
ilm kui selle jaoks loodud
iga mees siis sidus vihku
hakk sai valmis üsna kähku.
Nagu kombeks talgutel
algas siis üks tants ja trall
lauad söögist olid lookas
õllevaatki järge ootas.
/Laine Nurk/

_______________________________________________________

Helin Valk, talgul osaleja

Põllu äärde sammuti lauluga “Me lähme rukist lõikama”. Viktor Leis juhatas töö sisse oma sõnavõtuga ja siis algas rukki lõikus sirpidega. Oli oskajaid, oli õpetajaid, oli täiesti algajaid, kes käsitlesid sirpi. Ja tuju oli kõigil ülev. Pärast tööd kutsus pererahvas kõiki talgulisi sööma talgutoitu. Oli naeru, nalja, oli lõbus õhtupoolik kogu kokku tulnud perele. Vanim osaleja oli perenaise Tiina 89-aastane ema.

Sageli me ei mõtle, kui palju vaeva, muret näeb inimene, kes seda kõike eelnevalt organiseerib, valmistab ette. Võtan õiguse kõikide osalejate nimel tänada perekond Leisi meeldiva ja ilusa õhtupooliku eest.