Väga populaarseks kujunes esmakordselt toimunud heategevuslik laadaloos, mille tulu läks Voore laste mänguväljaku arendamiseks. Loosi auhinnad panid välja paljud eraisikud ja ettevõtjad, kes lahkelt pakkusid oma tooteid ja teenuseid. Laada lõpul loositi välja kolm peaauhinda, milleks olid Mehntack

OÜ poolt välja pandud öö kahele Mäetaguse mõisa hotellis & SPA-s, OÜ Paju Talu poolt antud suitsupõrsas ning Töörõõm OÜ poolt välja pandud koorem küttematerjali koos kohaleveoga. Laadaloos kujunes sedavõrd populaarseks, et paari tunniga olid piletid läbi müüdud ning paljud aeglasema reageerimisega inimesed jäid lihtsalt ilma.

Väikestele laadakülastajatele mõeldes toimus samaaegselt laadaga Marumürapäev, mis päädis erinevate atraktsioonide ning näomaalingutega. Viimane oli ka põhjuseks, miks pargis võis näha kohati üsna sõjaka väljanägemisega väikeseid külastajaid.

Kuna rukkimaarjapäev on ajalooliselt seotud meie leivavilja, rukki kasvatamisega ning sealtkaudu ka rukkileiva valmistamisega, olid ürituse organisaatorid kutsunud oma teadmisi leiva küpsetamisest jagama Urve Taimre, kellel on suured praktilised kogemused koduse rukkileiva valmistamisel.

Nii nagu aasta tagasi, toimus seegi kord rukkileiva konkurss. Eraldi hinnati traditsioonilist rukkileiba ja lisandiga leiba, kusjuures hindajateks olid seekord laadalised. Konkursile esitatud leivad olid isikupärased ning kohati vägagi läbimõeldult kujundatud (näit. Heli Kannu nõgeseroos).

Kõige enam meeldis inimestele siiski Merle Kruusi traditsiooniline rukkileib ning Varje Olti lihaleib. Loodame et aktiviseerimiskeskuse poolt välja pandud auhinnad leivalabida ja leivaraamatu näol aitavad neil hoida motivatsiooni oma oskusi veelgi lihvida.

Rukkileiva konkursiga paralleelselt toimus kalasupi konkurss ning viidi läbi kaks õpituba: "Kala köögis" (juhendaja Urpo Reinthal) ning "Mageveekalad ja nende püük" (juhendaja Vahur Sepp).

Laada kultuuriprogrammi sisustasid erinevad kohalikud ja külaliskollektiivid. Rahvas sai nautida Halliku maanaiste ansamblit Allikad, segakoori Serviti, naistantsurühma Linely, neidude ansamblit Sirelike, Siimusti külakapelli. Õhtut aitas sisustada Halliku Maanaiste Seltsi näitering kaasahaarava O. Lutsu följetoniga "Viis väikest pakikest" ning valla sünnipäeva ürituse järgselt oma headuses tuntud ansamblit Teine Mees.

Kokkuvõtteks tahab allakirjutanu veel kord tänada kõiki korraldajaid, vabatahtlikke ja ürituse kordaminekule muul viisil kaasaaitajaid. Eriline tänu kuulub aga nendele eraisikutele ja asutustele, kes tagasid laadaloosi auhindade väljapaneku.

Nende sedavõrd suur arv ning heatahtlikkus näitab, et fi lantroopia pole eesti inimesele tundmatu ning meie ühiskond on jõudmas küpsesse ikka.

Laadaloosi aitasid läbi viia järgmised isikud: Maarja Niinemägi, Lemmi Orav, Mario Sillaste, Kaido Orav, Luule Arula, Laine Luud, Kairit Kask, Ene Ilumäe, Sulev Mogom, Aive Sillaste, Toomas Laidna, Siiri Salumägi, Tiia Rähn, Eda Arold, Urve Taimre, Ena Märtsin, Evi Sturm, Henno Sturm, FIE Kelli Mikko, LM Stuudio OÜ, Aali Ajaviitetalu OÜ, RMK Elistvere Loomapark, SA Alatskivi Loss, SA Saadjärve, Saare Vallavara, Lasteaed Siilike, Rakvere Metsamajand AS, FIE Vello Kana, Raismiku Talu, Siilikese Pagariäri, K&G Saarelt, OÜ Talukartul, Palamuse Puukool, SA Kalevipoja Koda, Tarbi24 OÜ, FIE Agnes Kallas, Jaagumäe Talu, Saare Vabaharidusselts Kullaketrajad, AS Hagar, OÜ Paju Talu, OÜ Töörõõm ja Mehntack OÜ. Siiralt tänulik olen Andre Platole, kes päevajuhina oli igati oma ülesannete kõrgusel.

Milline saab olema rukkimaarjapäev 2014? See oleneb eelkõige lugejate arvamustest ja ettepanekutest, mida ootame aadressil eha@aktivkeskus.ee