Rulliluuisutamine on tantsuline spordiala, kus sõidetakse paralleel ratastega rulluiskudel ning sooritatakse sarnaselt iluuisutamisega piruette, hüppeid, samme jt elemente.

Esialgu õpivad kõik algajad uisutajad üldarendavas rühmas. Hiljem on võimalus valida, kas soovitakse tegeleda üksiksõidu, rühmakavadega või kujunduisutamisega.

Algajate rühma eesmärk on huvi tekitamine spordi vastu, õppida liuglema ja sooritama rulliluuisutamise põhielemente. Lisaks on soovi korral võimalik osa võtta ka iluvõimlemistundidest.

Alates 1995. aastast on rulluisuklubi Rullest osa võtnud rühmakavadega Euroopa meistrivõistlustest ja rahvusvahelistest karikavõistlustest. 2006. aastal, Hispaanias toimunud EM-il tulid Rullesti kadetid rühmakavaga Euroopa meistriks, kahel korral on saavutatud II koht ning 2007. aasta EM-il saavutati juuniorite kujunduisutamises III koht.

Selle aasta juulis esinesid Rullesti tüdrukud Kanadas suurel rahvusvahelisel sõjaväeorkestrite kujundliikumise ja muusikaüritustel nimetusega Royal Nova Scotia International Tattoo. Pärast hästi õnnestunud etteastet Royal Nova Scotia International Tattool, kutsuti esinema ka mitmetele teistele rahvusvahelistele tattoodele üle terve maailma.

Kui rühmakava ja kujunduisutamine nõuavad juba väga head uisuvaldamist, siis üksiksõidus on võimalik võistelda ka juba algajate klassis. Lisaks rühmakavavõistlustele võtavad Rullesti tüdrukud osa ka üksikkavade võistlustest. Häid kohti üksiksõidus on koju toodud Taanist, Hispaaniast, Horvaatiast ja Saksamaalt.

Rulluisuklubi Rullest jääb ootama treeningutele kõiki uusi huvilisi. Täpsem info www.rullest.ee, eelregistreerimine piret@rullest.ee.