Palivere Põhikoolis pole kodundustundide läbiviimise võimalust olnud peaaegu kogu kooli eksisteerimise aja. Uue õppekava rakendamiseks võtsime arengukavas üheks eesmärgiks, et koolimajas olevasse tühjalt seisnud korterisse kujundame kööginurga ja tööruumi, kus õpilased saaksid toiduvalmistamise ja lauakatmise kunsti õppida. Nüüd on õpetaja Aili Kauri ja 4. - 9. klassi õpilaste kasutuses ilusad remonditud ruumid ja köögiinventar. Eks vaja iga vastremonditud ja sisustatud ruum sissetöötamist, omaseks muutmist - see töö on veel ees.

Õpilased kuulsid III veerandil puurimist ja kopsimist, hiliste õhtutundideni säras tulevases kodundusklassis tuli ning käisid maalritööd. Raskemaid töid teha aidanud üleni tolmune direktor tekitas koolimajas elevust. Kõik higi ja vaev on tänaseks unustatud. Ilusad kollased seinad, mõnus parkett põrandal - tore on uude ruumi minna. 8. klassi tüdrukud olid esimesed, kes uude õpperuumi lasti, et õpetaja juhendamisel seal säravad nõud lahti pakkida ja sahtlitesse- kappidesse sättida. Peagi algavad kodundustunnid ning plaanis on ka poisid pottide ja pannide taha lasta. Ühe korraliku poissmehelõuna valmistamine peaks ju igal noormehel igaks juhuks selge olema.

Kooli õppekeskkonna arendamine on tänapäeva tingimustes keeruline ülesanne, seda enam rõõmustame uue kodundusklassi valmimise üle.