Kuigi selle aasta eelarve on volikogus veel vastu võtmata, siis linnavalitsus on võtnud eesmärgiks lahendada käesoleval aastal päris mitu küsimust. Tänavate osas tahame jõuda kergliiklusteega lõpuks ka Viira poole ning remontida Viiral Pärnu maantee olukorda. 2013. aastal polnud eelpool nimetatud tööd võimalikud, kuna Kauri-Karja kergliiklustee tuli enne välja ehitada, sest selles projektis oli kaasrahastajaks EAS.

Tee rekonstrueerimine on plaanis veel Kalamaja teel, mille ehituseks sai Sindi linn samuti EASi kaudu toetuse Euroopa Regionaalsest Arengufondist. Seal on vaja tee ümber ehitada, kuna talvisel perioodil ei ole tagatud suurte veoautode ohutu liiklemine all saarel asuva Sindi Lanka teenindamiseks.

Eelmisel aastal oli ülearu palju juttu lasteaia võimalikust laiendusest.

Linnavalitsus on seadnud käesoleva aasta prioriteediks lasteaia laiendus ellu viia ja seda koolimaja ruumidesse, nagu see oli plaanis ka varem. Oluline erinevus seisneb selles, et sellel aastal on eesmärgiks valmis saada juba kaks rühmaruumi korraga, millega lisandub sügisest kokku 40 uut lasteaiakohta. Sügisest tuleb rääkida seetõttu, et ehitusega on paraku võimalik alustada alles peale kütteperioodi lõppu, sest üks osa töödest on küttesüsteemi uuendamine ning see tuleb teha ehituse esimeses etapis. Kui laiendus valmis saab, on Sindis kokku 240 lasteaiakohta.

Üheks märkimisväärseks sündmuseks on olnud aasta lõpus asutatud MTÜ Sindi Tuletõrje Selts.

Juhuse tahtel on ka nendel põhjust lasteaia laiendust oodata, sest tuletõrjeautole tuleb garaaþ katlamaja kõrval asuvas kõrvalhoones, kuhu on planeeritud ka lasteaialaste rataste, kelkude ja muude vahendite hoiustamise ruum. Koos laiendusega on plaanis renoveerida ka nimetatud hoone, kus tuleb välja vahetada katus, katusekonstruktsioon ning parandada välisviimistlust. Kui rääkida nüüd Tuletõrje Seltsist, siis tegu on vabatahtlikkuse alusel kogunenud seltskonnaga, kelle eesmärk on pakkuda kogukonnale ohutusalast teavet, tegeleda ennetustööga ning vajadusel olla abiks professionaalsetele päästjatele. Võimalik, et seltsi baasil on võimalik pakkuda suvel ka vetelpäästeteenust Sindi ujulas.

Saabunud on igal juhul tegus ja töörohke aasta, mis nõuab meilt kõigilt pingutust ja loovust.

Loodan, et linnavalitsusel õnnestub eesmärgiks seatud ülesanded kenasti täita ja meie kõigi elu Sindis paremaks muuta. Soovin kolleegidele ja linnakodanikele edu ja jõudu!