Võõpstest on pärit minu abikaasa. Abiellusime 1986. aastal ning otsustasime oma kodu rajada Võõpstesse. Mäksa vald kodukohana tähendabki mulle kodu. Pole kunagi olnud mõtet siit ära minna. Võib ju mujal ära käia, aga tagasi tulla on alati hea. Kunagi ütlesid meie lapsed, et Võõpste on parim koht, kus kasvada!

Kus Sa oled sündinud ja kasvanud? Kui suur on Su pere ja millised peretradistsioonid?

Olen sündinud ja kasvanud Mäksa vallas. Aru 8-klassilisest koolist sain põhihariduse, keskkooli lõpetasin Luunjas. Minu perre kuulub abikaasa Urmas, kes samuti on põline Mäksa valla elanik, töötab TÜ Mäksa Seemnes, tütretütar Savannah koos ema Ragne ja isa Velvoga elab Norras, poeg Rauno töötab Soomes, noorem tütar Pille-Riin õpib Tartu Kutsehariduskeskuses. Kuigi pere on maailmas laiali, püüame vähemalt vana-aasta õhtul kõik koos olla. Seni on see ka õnnestunud!

Oled Võõpste Pereklubi „Noorus" hing ja südametunnistus. Kuidas on läbi aastate kujunenud klubi liikmeskond ja nende tegevus?

Ma ei tahaks ennast ainuisikuliselt nimetada klubi hingeks ja südametunnistuseks. Meil on juhatuses nii toredad inimesed, et ilma nendeta ei teeks ma üksi midagi. Ka Võõpste kandi inimesed on vahvad, meie üritused on alati olnud rahvarohked. Võõpste Pereklubisse on oodatud kõik, mitte ainult pered, vaid ka üksik inimene, noor ja vana - see ongi pereklubi!

Millised on olnud klubide ja seltside meeldejäävamad üritused?

Mäksa Maanaiste Seltsi üritustest on meeldejäävad olnud perepiknikud, muidugi eduka naise valimised, kohtumised teiste seltsidega. Võõpste pereklubi tegemistest on meelde jäänud vahvad spordipäevad, vastlapäevad, jõulupeod.

Mäksa maanaiste selts korraldab vallas „Edukas naine" valimisi alates aastast 2001. Kuidas konkurssi suhtud? Kas pabistasid, et keegi võib Sind nominendiks esitada ja kui tihti kavatsed auhinna sõlge kanda?

„Edukas Naine" konkurss on vajalik üritus. Aga kahjuks on eestlane passiivne ja tagasihoidlik rahvas, kes toimetab omaette nii et kandidaate sellele konkursile on väga raske leida. Ei usu, et Mäksa vallas edukaid naisi vähe on! Ma ei pabistanud, et mind võidakse esitada nominendiks, vaid et mind valitaksegi edukaks naiseks. Aga nüüd olen selle üle uhke. Tänan kõiki minu poolehoidjaid ja muidugi oma toredat perekonda, kes on olnud nii mõistev ja minu hullude tegudega leppinud ja kaasa läinud. Sõlge kavatsen kanda võimalikult tihti, tantsin ju ka rahvatantsurühmas, kus sõlg on lausa kohustuslik.

Millega meeldib sul veel vabal ajal tegeleda?

Mulle meeldib reisida, lugeda, teatris käia.

Mis Sind rõõmustab?

Rõõmustab, kui lähedastel läheb hästi. Rõõmustab alanud kevad. Tegelikult leian ma rõõmu ka hallist ja sombusest päevast, sest siis on aega näiteks kätte võtta raamat, mis ammu ootab lugemist. Rõõmu teeb veel ka see, et head inimesed pole maailmast kadunud! Olen ise nendega kokku puutunud!

Mis Sind kurvastab?

Kurvastab inimeste egoism, kadedus, hädaldamine.

Mida soovid Mäksa valla inimestele?

Soovin, et algav kevad tooks palju päikest kõigi südametesse, palju kordaminekuid ja muidugi tervist. Inimesed, tulge oma kodudest välja ja tundke rõõmu koostegemistest, selliseid võimalusi on ju palju! Kõike kaunist!