Tanel Rütman Kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonnast ütles Saarte Häälele, et Kaido Kaasiku säärane käitumine – reklaamis vormiga esinemine – on taunitav. Rütmani sõnul on loomulik, et Kaitseliidu taolisse vabatahtlike organisatsiooni kuuluvad inimesed, kes osalevad ka poliitikas ja seega kandideerivad valimistel. Küll aga ei pea Kaitseliit õigeks osalemist vormiriietuses poliitilist meelsust väljendavatel üritustel, demonstratsioonidel ja muudel taolistel juhtumitel.

Kaido Kaasiku sõnul polegi pildil vormis olemisel muud põhjust kui see, et ta on Kaitseliidu tegevliige ja maleva struktuuris kõrgel kohal.

“On täiesti loomulik, et demokraatlikus riigis on igal valijal riigi esinduskogu valimistel õigus teada, millega kandidaat tegeleb ja mida ta oma tegevusega taotleb,” märkis Kaasik ja lisab, et peab kandidaadi tegevuse kohta info edastamist väga oluliseks.

Üllatuslikult hakkas Kaitseliidu peastaabi arvamusele vastu ka Saaremaa maleva pealik Kristjan Moora. Tema võttis kohe üles pingelise poliitilise olukorra ja Venemaa algatatud infosõja teema. Mooragi kinnitas Kaasikust rääkides, et valimistel peavadki inimesed teada saama, mis mehega on tegu ja millega kandidaat tegeleb.