Mihkel Jürisson sõnas, et tootmise suurendamine on küllalt pikk protsess. Samas on Saaremaa mahejuustu vastu huvi tuntud ka teistest riikidest, kuid praegu keskendutakse eelkõige tootmismahtu arvestades Itaalilale.

"Meil on Itaalias väga hea müügiagent, kes suudab leida turge ja kliente," selgitas Jürisson. "Temaga on meie firmal väga usaldusväärne suhe."

Saaremaa Piimatööstus sai möödunud aasta lõpus esimese suurkäitlejana Eestis mahetöötleja sertifikaadi. Selle tulemusena hakatigi tootma mahejuustu.

Idee mahejuustu tootmiseks sai ettevõte eelmise aasta sügisel Saksamaal toimunud toiduainete messilt, kus Itaalia partnerid tundsid huvi Saaremaa Piimatööstuse toodete vastu ning uurisid, kas Saaremaal on võimalik toota ka mahejuustu.

Veterinaar- ja Toiduametilt saadi mahejuustu tootmiseks sertifikaat ning eelmise aasta lõpus valmis proovipartii. Nüüdseks on Itaaliasse mahejuustu saadetud kolmel korral poole autokoorma kaupa. Eesti poelettidele jõuab esimene partii mahejuustu praeguste arvestuste järgi kevadel.