Valjala vallavanem Aare Martinson usub, et ühisprojektist tõuseb tulu kõigile ISKE liinis koostööd tegevatele valdadele. „Karmistuvad turvanõuded kohustavad kohalikke omavalitsusi rakendama senisest tõhusamaid turvameetmeid oma info ja IT-süsteemide kaitseks.  Turvalisuse tõstmine on seotud investeeringutega, mille lülitamine Valjala valla niigi pingelisse eelarvesse oleks keeruline. Sestap liitusime meeleldi Kuressaare Linnavalitsuse poolt esitatud projektiga, mis võimaldab vallal saada ülevaate oma infosüsteemide toimimisest, tõsta turvalisust ja optimeerida halduskulusid."

Muhu valla arendusnõunik Mihkel Jürissoni sõnul annab kirjeldatud projekt võimaluse infosüsteem kaasajastada ja viia see vastavusse nõutud turvastandardiga. „Muhu Vallavalitsus on otsustatud jätkata tegevust vanas vallamajas ning sellega seoses käivitanud mitmed uuendustööd. Seniajani on hoones puudunud arvutivõrk ja failiserver. Andmete edastus ja varundamine on olnud keeruline."

Laekunud taotlusi kokku võttes ütles Riigi Infosüsteemi Ameti ISKE valdkonnajuht Aare Reintam, et mitmed vallad taotlevad ühiselt keskset turvalahendust ja selline lähenemine aitab ressursse optimeerida ning teeb haldamise lihtsamaks. Praeguses olukorras, kus iga vald oma IT probleeme üksi lahendab, on kulutused suured, seda nii raha kui ka inimressursi mõttes.