"Oskar Lutsu loomingut on seoses tema ja Kevade juubeliga tänavu piisavalt mängitud. Seda tehakse ka minu kodupaigas Palamusel. Nii otsustasime koos kohalike näitlemishuvilistega Sadalas vabaõhulavale tuua hoopiski Hugo Raudsepa näidendi "Roosad prillid".
Enamikel siinsetel inimestel puudub varasem näitlemiskogemus, sest näitetrupp alles loodi. Vaatamata sellele kulges osatäitjate leidmine üsna kiirest. Sageli ergutas -julgustas üks külaelanik teist mängima tulema," rääkis Reinas.

Peategelast - pensionil näitlejat ja villa Pungerla omanikku Siima Pungerjat kehastab Ants Maanre, kes igapäevaselt on Sadala Agro põllumeestest üks tublim masinamees . Tema arvates on "Roosad prillid" mõnus ja poliitikavaba rahvalik lugu Teise Maailma sõja eelsest Eestist: "Tähelepanelik vaataja võib sellest aga mõnegi tänapäevase seiga leida."

Endist paruniprouat Andrekast kehastav Vilja-Mari Luhalaid lausus, et näitemäng pakub talle häid võimalusi toredas seltskonnas olla suhelda

Villa pereemanda Malle osatäitja Tiina Ivask tunneb head meelt selle üle, et näidendit just Külaväravate päeval mängitakse.
"Siis tuleb Sadalasse palju rahvast. Ja see just tore ongi. Proove oleme teinud Sadala rahvamaja õues ja vihmase ilmaga saalis. Teksti harjutan aeg-ajalt ka kodus," lausus harrastusnäitlejanna.

Fakte "Roosadest prillidest" ja selle lavastamisest Eesti teatrites

1934 ilmub Hugo Raudsepa näidend "Roosad prillid ", mille tegevusajaks märgib autor 1929 aasta.
Samal aastal mängitakse näidendit korraga kolmes teatris:Ugalas, Draamastuudio teatris ja Estonias
1970 lavastab vanemuises "Roosad prillid " Kaarel Ird, peosas Benno Mikkal
2003 lavastab Vanalinnastuudios "Roosad prillid" Roman Baskin, kes ise peaosa mängib
2012 lavastab Sadala Külade Teatris Roosad prillid Valdi Reinas, peaosas Ants Maanre.