Nüüd, seoses Pirita Spordikeskuse laiendamisega, alustab tänavu septembris valmivas uues tervisespordihoones oma tegevust ka Pirita Aerutamisklubi Endiste aerutamistreenerite ja -sportlaste eestvedamisel ning Tallinna Spordi- ja Noorsooameti, Pirita Linnaosa Valitsuse, Pirita Spordikeskuse ja Eesti Aerutamisföderatsiooni toel lisandub spordikeskuse tegevusse taas paljuoodatud veespordiala, mis loob hea võimaluse keskuse multifunktsionaalseks arenguks ja koostööks teiste spordiklubidega.

Märkimist väärib, et nii mõnedki aerutamise suurkujud on alustanud oma sportlaskarjääri suusatajatena ja saavutanud märkimisväärseid tulemusi mõlemal spordialal.

Nii ongi läbi aegade sajad huvilised leidnud Pirital tee aerutamise kui lemmikspordiala juurde. Siin ettevalmistuse saanud sportlased on saavutanud häid võistlustulemusi nii siseriiklikul kui ka rahvusvahelisel tasemel. Nimekad Eesti aerutamise suurmeistrid Are Eller, Andrus Öövel ja Rein Karema on vaid mõned näited tippsportlastest, kes Pirita kloostri taga treeninud.

Pirita Aerutamisklubi on Eesti Aerutamisföderatsiooni liige alates selle asutamisest ja on olnud aktiivne nii võistluste korraldaja kui ka läbiviijana.

Juba 1989. aastast võeti vastutus rahvusvahelise aerutamisvõistluse läbiviijana Pirita jõel. Alates klubi loomisest on oldud ka traditsioonilise aerutamisregati Pirita Väike Maraton korraldaja rollis. Nüüdseks on nimetatud võistlus juba aastaid kuulunud ka Eesti aerutajate karikavõistluste programmi. Sellel aastal on aerutajate võistluskalendris nimetatud karikavõistluste 10. etapi toimumise ajaks 12.10.2013. Võistlusdistantsid 1000 kuni 9000 meetrit.

Pirita Aerutamisklubi eesmärk on tuua Piritale tagasi aerutamise traditsioon, luues oma tegevusega soodsad tingimused Viimsi valla, Pirita linnaosa ja Tallinna noorte kaasamiseks rajaaerutamise treeningutele, samuti äratada nende huvi aerutamise, teiste veespordialade ja tervisespordi vastu laiemalt. Koostöös oma ala spetsialistide ja Pirita Spordikeskusega on kavas võimaldada noortele veeohutuse alaseid koolitusi ja toetada ning korraldada muid aerutamise ja tervisespordiga kaasuvaid üritusi.

Pirita Aerutamisklubi on alustanud alates kümne aasta vanuste noorte treeninggruppide komplekteerimisega. Uute gruppide treeningud algavad oktoobris ja sisaldavad sügistalvisel perioodil jooksu, suusatamist, jalgrattatreeninguid, ujumist, jõusaali ja pallimängu, teoreetilist ja algajatele mõeldud praktilist aerutamise õpet ning kevadest jätkatakse veetreeningutega.

Lisainfo ja trenni registreerimine: treener Kristo Sepp, tel 503 1728, e-mail piritaaerutamisklubi@gmail.com.