Esialgselt väljakuulutatud punktiseis muutus mõnevõrra. Korraldaja Ave-Maria Bani sõnul tekitas vaidlusi 13. küsimus „Aastal 1060 tehti maatasa Baltikumi vanim linn Tartu (tollal Jurjev), mille oli 1030. aastal asutanud Kiievi suurvürst Jaroslav Tark. Kes olid linna hävitajad?“ Mängujuhipoolne vastus oli saarlased, Õlmarid pakkusid vastuseks eestlased. „Tegelikult tehti Tartu maatasa hoopis 1061 ja õige vastus on sossolid. Nimetus sossolid võib aga kehtida kõigi eestlaste kohta. Nii muutis vaidlus õige pisut võistkondade punktisummat: õigete vastustena läksid arvesse ka kõik need, milles vastati lihtsalt eestlased. Nii said 2 punkti õige vastuse eest ka võistkonnad Õlmarid, Nobodi, Üksnurme ning Müür ja Viil. Pärast väikesi ümberkorraldusi mängutabelis jäid VI-VII kohata jagama võistkonnad Huvikas ja Nobodi. Esikolmik aga ei muutunud, vooru võitis 36 punktiga Üksnurme,“ selgitas Ave-Maria Ban. Õlmaritele ja Metsanurmele kuulusid vastavalt 32 ja 29 punkti, neljandana tihedalt kannul püsinud Imelised teenisid 28 punkti.

Täielikku punktitabelit saab vaadata huvikeskuse kodulehelt www.sakuvald.ee/huvikeskus. Et mängujuhid on vahepeal kandnud koondtabelisse ka kohapunktid, on pärast kolmandat vooru juba põnev võistkondade turniiriheitlust jälgida. „Otsustasime, et sarnaselt eelmistele aastatele läheb arvesse I koha puhul 20 punkti, II koha puhul 18, III koha puhul 16 jne punkti. Maikuus lahutatakse iga võistkonna punktisummast maha kahe kõige kehvema mängu tulemused,“ rääkis hindamissüsteemist Saku huvikeskuse kultuuritöötaja Ave-Maria Ban.

Mälumängu neljanda vooruga 7. veebruaril jõuab Saku Ajuka neljas hooaeg poole peale.

NII KÜSITI:

1. Kes või mis on kabeljoo? Kas a) hobukaarik, b) pikkusühik, c) atlandi tursk?
5. Kes olid 2010. aasta Eesti parimad saalihokimängijad (mees ja naine)?
14. Mille poolest on eriline Eesti krooni 15. aastapäevaks välja lastud 100-kroonine münt, mille autoriks on Ivar Sakk? Mündi teeb eriliseks asjaolu, et maailmas oli analoogiline varem vermitud vaid Suurbritannias.
17. Kui suvel Eestimaa veetemperatuure võrrelda, siis pea alati on kõige soojem vesi Vanamõisa järves. Millises linnas asub see järv? Vihjeks veel, et linnas on Raudtee tänav, ehkki raudteed pole seal kunagi olnud, seal tegutseb ka Pigilinna hotell.
23. Mille poolest on maailmas ainulaadne Ukraina linna Užgorodi lennuväli?

Vastused: 1. c) atlandi tursk. 5. Henrik Talme ja Saku tüdruk Liina Üksik. 14. Münt on kolmnurkse kujuga. 17. Tõrva. 23. Kõik startivad ja maanduvad lennukid teevad seda võõra riigi territooriumilt (Slovakkia piirini on 100 m)