Reedel tutvustati meile Camposes asuvat partnerkooli IES Damia Huguet. Meile räägiti natuke Hispaania haridussüsteemist ja tehti ringkäik koolis. Pärast lõunat käisime ekskursioonil Palmas, Mallorca kõige suuremas linnas. Oli väga huvitav.

Nädalavahetuse sisustasid meie majutuspered, seega veetsime need kaks päeva erinevalt. Mõnele meist tehti ringreis saarel ning näidati muu hulgas ka mägedes asuvat imekaunist Valldemossa linna, kus kunagi elas tuntud helilooja Chopin. Teised veetsid aga päeva rannas, lähima ümbruskonnaga tutvudes või hoopiski Palmas asuvat akvaariumi külastades.

27.-28. septembril olid veespordipäevad s'Arenali veespordiklubis. Saime proovida purjetamist, purjelaua ja kajakkidega sõitmist ning rannavollet. Need kaks päeva olid kogu reisi jooksul ilmselt kõige lõbusamad.

Kolmapäeval külastasime Mallorcast lõunasse jäävat Cabrera saart, kus on lummavalt ilus looduskaitseala. Nägime palju looduskaitse all olevaid sisalikke, kes usinasti mööda kivist pinnast ringi siblisid. Saarelt tagasi sõites oli meil võimalus suures sügavsinise veega koopas ujumas käia.

Samal õhtul pidasime partnerkoolis hüvastijätupidu. Õhtu algas ametliku lõputseremooniaga, järgnes ühine õhtusöök. Meile serveeritipaellat, ühte tüüpilisemat hispaania rooga, mis valmistati kooli hoovis hiigelsuurel pannil. Pidu lõppes tantsu ja tralliga, kuid oli kurb jätta hüvasti kõigiga, keda olime nende päevade jooksul tundma õppinud.

Viimasel hommikul tuli vara ärgata, kuna Mallorcalt Eestisse on parajalt pikk tee. Päeva veetsime lennujaamades ja lennukites, õhtuks jõudsime väsinult koju.

Reis oli sündmusterohke, huvitav ning kahtlemata hariv, sest meil oli võimalus elada 7 päeva teises kultuuriruumis ning suhelda paljude toredate eri rahvustest noortega. Kindlasti andis see sõit panuse suhtlemisjulgusesse, arendas inglise keele oskust ning nii mõnigi meist õppis selgeks paar hispaaniakeelset väljendit.