Anu Kallas lasteaiast Terake andis ülevaate sellest, kuidas juba lasteaias saab lapsi panna väärtustama oma kodukanti.

Lasteaiast Päikesekild esines Marit Bauer, tema kõneles waldorfpedagoogika kasutamise võimalustest meie hariduses.

Väga suurt elevust tekitas Tartu Ülikooli haridusuuringute ja õppekava arenduse keskusest esinema kutsutud Maria Jürimäe. Tema teemaks oli „RÕK-i abiga tuupimiskoolilt õpiühiskonda". Kas ja kui palju me oleme veel tuupimiskool? Kindlasti on tuupimiskoolilgi plussid, ent sellise kooli lõpetaja pole paraku piisavalt iseseisev, et võtta vastu tähtsaid otsuseid ja suuta olla muutuvas ja kiire elutempoga maailmas piisavalt paindlik. Saime häid mõtteid sellest, mis aitab liikuda õpiühiskonda, et valmistada ette inimesi, kes väärtustavad elukestvat õpet.

Kajamaa Koolist esinenud Vivika Hommuk rääkis väärtushoiakute ja -hinnangute kujundamisest koolis. Õpetaja kõige tähtsam roll on olla väärtuste kandja ja vahendaja.

Päeva teise poole sisustasid töötoad: juhtimisalane, muusikaalane, toidu-, kunstiteraapia, inglise keele, matemaatika, waldorfpedagoogika, andekate laste toetamise töötuba. Kuna teemadering oli väga lai, leidis iga huviline endale sobiva.

Saku Gümnaasiumi direktor Ulvi Läänemets jagas muljeid, mis ta oli  saanud koolitusreisilt Brüsselisse. Sõnavõtust jäi kõlama mõte, et meie, eestlased, muretseme liialt palju. Vaja oleks rõõmu tunda asjadest nüüd ja praegu.

Päev lõppes suure naeruga. Naerukoolitus õpetas meid hoidma ja tekitama head tuju. Loodame, et uuel veerandil on meie valla haridustöötajatel nägu rõõmus ja tuju hea!

Tervest päevast jäi kõlama mõte, et kõik muutused algavad meist endist. Muuda ennast ja muutub maailm! Proovime siis ennast natuke muuta, mitte muretseda ja naeruga edasi minna!