Viimasel ajal on probleemi tekitanud ebaselge olukord, kas suusarajal jalutamine on lubatud või mitte. Loomulikult ei saa hooldemeister, suusataja või spordisõber kedagi keelata. Samas saavad spordisõbrad aga soovitada ja tähelepanu juhtida, et jalutamiseks sobivad ideaalselt Sakus väga heal tasemel olevad kergliiklusteed, mis on üldjuhul ka korralikult lumest puhastatud. Kindlasti leidub inimesi, kes soovivad aga jätkuvalt metsas käia. Seetõttu oleme plaaninud järgmisel suusahooajal ka loodusenautijate ja jalutajate jaoks metsarajad ette valmistada. Loodame, et tekkinud probleem saab mõlemale poolele meeldiva lahenduse.

Sellel hooajal on olnud suusaradadega ka teine arusaamatus, mille tekitas vähene suhtlemine ja kiire tegutsemine. Ühel päeval avastas hooldemeister, et 10 kilomeetri pikkune suusaring on rikutud. Lõpuks selgus, et olukorra tekitas Riigimetsa Majandamise Keskuse töötajate (RMK) kiire tegutsemine ning vähene suhtlus Saku Vallavalitsusega. Tänaseks võib öelda, et lõpp hea kõik hea. RMK on suusaraja taastanud ning suhtlemine vallavalitsusega on parem kui kunagi varem.

Tervisespordi tingimused on Sakus head ja probleemidest rääkimine parandab neid veelgi. Talveaeg on peagi lõppemas, valmistume suvehooajaks. Kui on ideid, kuidas matkaradade ja kergliiklusteede olukorda parandada, ootame ettepanekuid heameele ja huviga meiliaadressile risto.lall@sakuvald.ee. Kindlasti ei saa kõiki ideid kohe teostada, kuid saame võtta mõtted teadmiseks ja teha plaane olukorra paremaks muutmiseks.