Väike tagamõte - leiaks tööd

Ümber Eesti jooksmise kohta ütleb Sander, et see on hea võimalus ennast proovile panna, ühtlasi näeb ta põnevaid Eesti paiku ning veedab niisama meeldivalt aega. „Eriti meeldib mulle veekogude lähedus ning umbes 80% distatsi läheb mere või Peipsi järve äärest," räägib Sander. Spordi ja looduse sõbrana on noormees leidnud ideaalse viisi kuidas kõik meeldiv üheks puhkuseks vormida. Lisaks loodab ta leida uusi tutvusi ja kohata toredaid inimesi. Väike tagamõte on Sandril veel: „Mine tea, ehk aitab see ettevõtmine leida mul ka tulevase töökoha - spordivaldkonnas."

Sander on maratoni- ja kestvusspordialadel viimastel aastatel üha enam kanda kinnitanud. Esimene hea jooksutulemus tuli talle SEB Tartu Jooksumaratonilt, kus ta 2008. aastal sai 46. koha. 2010. aasta 6. koha DnB NORD Panga Vana-Aasta Maratonilt ja käesoleva aasta 4. koht Otepää-Tartu jooksumaratonilt näitavad, et Sander ei ole kindlasti papist poiss. 

Suusaradadelt on noormehel ette näidata 13. koht tänavuselt Suusahundi 8 tunni kestvussõidult, kus ta läbis 102 kilomeetrit.

Jooksmine on Sandri sõnul lahe sellepärast, et see on parim viis keha ja vaimu treenimise ühendamiseks.

Jooksu ajal loodab Sander heade inimeste abile, seda eelkõige majutuse osas. Paljudes peatuspaikades on tal juba magamisase leitud, kuid on veel öid, mis tuleb kas vabas looduses või mõnes hotellis-kämpingus veeta. Viimastel andmetel oli katmata veel 17 ööd.

Lahtised loomad ja kuumus

Sellist ettevõtmist saadavad ikka teatud kahtlused ja isegi hirmud. Milline on ilm? Millised on inimesed? Kuidas tervis vastu peab? Sandril on teekonnale minnes kõigest kolm hirmu.

Esiteks kardab ta, et joostes saab ühtäkki tee otsa ja peab leidma uue marsruudi, et teekonda jätkata.

Teiseks pelgab mees koeri, kes ei ole ketis vaid jooksevad vabalt ringi. Loomapidajad, jälgige Sandri marsruuti ja hoidke koerad nõuetekohaselt omal territooriumil.

Ainsa tervisega seotud hirmuna toob Sander välja selle, et liigesed ei pruugi koormusele vastu pidada.

Kuumust Sander ei pelga, talle on teada, et märg nokamüts ja rohke vesi kaitsevad ka kõige karmimate soojapügalate puhul.

Kui te juhtute Sandrit tema jooksu kestel märkama, siis tehke temaga juttu, ergutage või jookske koguni kaasa. Tehke temast ka fotosid ja saatke aadressile rahvahaal@delfi.ee.

Jooks ümber Läti?

Sander on ise õhku visanud jutu, et aasta-paari pärast plaanib ta joosta ka ümber Läti või vähemalt võtta lõunanaabrite maal ette üks väga pikk jooksuteekond. „Kui ümber Eesti jooskmine peaks õnnestuma, siis tekivad kindlasti uued mõtted ja see on üks variantidest. Eelkõige loodan aga ära käia võimalikult paljudel maratonidel maailma erinevates paikades. Nendestki kogemustest tahan ma teistele rääkida. Seda oleks ehk huvitav ja kasulik lugeda-vaadata nii vastupidavusspordi harrastajatel kui ka inimestel, kes ei ole enda jaoks veel sporti avastanud," räägib Sander ning lisab, et harrastussportlase eluviis on ütlemata meeldiv.

Sandri üleskutse

Sander ootab kõiki inimesi, kel aega ja tahtmist, temaga kaasa jooksma. Võib ka näiteks jalgratta või autoga kaasa sõita.

„Ootan kõiki esimele etapile kaasa jooksma. Jooks kulgeb stardist läbi Ihaste Kabina teele, sealt võtame suuna Luunjasse ja edasi Räpina maanteed mööda üle Emajõe ja sealt esimene tee vasakule Sarakuste küla suunas. Võimalik valida 3.5 km (Ihaste), 10.5 km (Luunja) ja 15.5 km (Sarakuste) distantsi vahel.

Ühtlasi avan registreerimise kõikidele päevadele. Palun endast teada anda aadressil eesti.jooks@gmail.com. Loomulikult võib tulla ka etteteatamata, kuid oskan teekonda paremini planeerida ja erinevate aspektidega arvestada kui annate endast eelnevalt teada."


Vaata ka Sandirga tehtud intervjuud.