Koigist oligi võimalus matkata Huuksini, kust buss edasi kõik Päinurme toimetas. Kohapeal ootas juba sealne külarahvas ja avatud oli muuseum, millega tegi külalisi tuttavaks omanik Ründo Mülts. Eriti huvitav oli see neile, kes polnud veel ennem seal käinud. Paljusid panigi imestama, et ühes maakohas nii suure koguga muuseum asub ja et noor omanik iga seal oleva eseme kohta nii täpseid kirjeldusi oskab anda.

Enne kõike jagas aga Mülts laiali viktoriiniküsimused, kus hiljem loositi kõige vastanute vahel välja ka väikesed auhinnad. Suurem loosimine oli aga kõigi registreerunute vahel, kus pea kõigil õnnestus loosi tahtel erinev meene saada. E-Piim kostitas matkalisi koguni erinevate juustusortidega.

Päinurme oli ka paras koht keha kinnitamiseks, kus soovijad võisid maha istuda, jalgu puhata ja piknikku pidada, sest ootas ju ees tagasitee koju.

Ürituse eestvedajaks meie valla poolt oli Koigi spordiklubi, kelle tänusõnad kuuluvad kultuurispetsialist Elle Laigile, kes seda korraldada aitas ja transpordiprobleemid lahendas.