Detailplaneeringu eesmärk on kinnistute liitmine üheks krundiks territooriumi loogilisema kasutamise eesmärgil, uue hoonestusõiguse määramine ning kinnistusisese tehnovarustuse , liikluskorralduse ja heakorra korrigeerimine.

Detailplaneering muudab Saue linna üldplaneeringut Tule põik 4 kinnistu osas, mis kuulus enne Siseministeeriumi valitsusalasse ja oli riigikaitsemaa sihtotstarbega. Tule tänav 20T transpordimaa sihtotstarve kaob maaüksuste liitmise tulemusel. Moodustatakse üks äri- ja tootmismaa sihtotstarbega maaüksus.

Planeeritaval alal toimuv tegevus ei ole keskkonda oluliselt mõjutava iseloomuga, sest äri- ja tootmistegevus toimub kinnistes hoonetes ning sellega ei kaasne arvestatavat müra, lõhna ega muud õhusaastet. Planeeringuga kavandatakse piki ala edelaserva täiendav lao-tootmishoone, mille tulemusel likvideeritakse tänane väline metalli laoplats. Vastavalt linna üldplaneeringule nähakse Saue Gümnaasiumipoolsesse külge kõrghaljastuseriba, mis sulgeb vaate tootmisterritooriumile ning muudab linnapilti olulisemalt keskkonnasõbralikumaks.

Vaadeldava tootmisterritooriumi keskkonnamõjulisi aspekte on eelnevalt põhjalikult käsitletud Saue linna üldplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise käigus.

Lähtudes eelnenust otsustas Saue Linnavalitsus 19. oktoobri 2011 korraldusega nr 293 jätta Saue EPT tootmisterritooriumi detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine algatamata.

Detailplaneeringu koostamise korraldaja on Saue Linnavalitsus ning algataja ja kehtestaja Saue Linnavolikogu. Planeeringu koostaja on OÜ Stuudio Beeta. Detailplaneeringu koostamise algatamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise mittealgatamise otsustega saab tutvuda tööaegadel Saue Linnavalitsuse kantseleis ning linna kodulehel www.saue.ee.