IX kooliolümpiamängudest osavõtjaid tervitasid gümnaasiumi direktor Jaan Palumets, linnapea Henn Põlluaas ja „kooliolümpia ema" Enla Odamus, kes 1994. aastal mängud ellu kutsus ja kellele direktor kooli kuldmedali üle andis. Kõlas olümpiavanne ja hümn, masti kerkis lipp ja süttis olümpiatuli. Mängud võisid alata.

Mängud, kuhu pääses võistlema vaid 12 poissi ja tüdrukut igast vanusegrupist, kes septembris peetud eelvoorudest parimatena väljusid, lõpetasid olümpianädala, millesse mahtus Eesti Spordimuuseumi näitus, joonistuste võistlus, vibulaskmine klubi Sagittarius juhendamisel, olümpiaakadeemia loeng ja viktoriin ning spordivõistlused.

Kooli staadionile kogunes olümpiamänge pidama rahvusvaheline seltskond, iga klass esindas erinevat riiki.

Võistlusalad olid klassikalised: 60 ja 100 m jooks, kaugus- ja kõrgushüpe, kuulitõuge, kettaheide ja odavise ning 50 meetri ujumine vabastiilis. Parimad selgusid ka klassidevahelistes teatejooksudes. Saku ja Saue vahelise ringteatejooksu (8x270m) võitis meie kooli võistkond, sakukatele jäi au langetada lipp. Ühtekokku jagati välja 48 uue kujundusega medalikomplekti.

Traditsioon korraldada oma olümpiamänge sünkroonselt tõelistega sai alguse aastal 1994 KS Saue ja kehalise kasvatuse õpetaja Enla Odamuse eestvedamisel. Kooliolümpiat on avanud ja lõpetanud aukülalistena paljud tuntud sportlased, Eesti Olümpiakomitee presidendid ja korraldajamaa suursaadikud.

Saue Gümnaasium tänab

Korraldajaid ja kohtunikke, lapsevanemaid ja õpilasi. Suur tänu toetajatele: Saue Linnavalitsus, Saku Õlletehas, LC Saue, Ingman Jäätised AS, Eesti Olümpiakomitee ja Sven Sommer.

„Kooliolümpia ema" Enla Odamus.