Harjutatud sai kõvasti ning isegi nädalavahetustel. Seda kõike selleks, et konkursil hästi esineda ja positiivselt silma paista. Laulsime neli lugu: „Who shall have my lady fair", „Kiike kaema", „ Ma tahan olla öö" ja „ Revolutsioon". „Kiike kaema", oli kohustuslik lugu, mida pidid laulma kõik B-kategoorias osalenud koorid. A-kategooria kohustuslik laul oli „Dona nobis pacem". Kuna kontsert oli pühendatud Ester Mägi 90. sünnipäevale, olid mõlemad lood Ester Mägi loomingust.

Ajakava oli tihe. Reedel Rapla Ühisgümnaasiumisse jõudes, hakkasime kohe esinemiseks valmistuma. Enne kohtunike ette astumist esinesime 3 koori ühiskontserdil, mis toimus Rapla Ühisgümnaasiumis. Meiega samal kontserdil esinesid veel Paide Gümnaasiumi ja Keila Kooli noortekoor. See oli hea, et saime eelnevalt esineda - andis kõigile julgust juurde ning vähendas närvipinget. Esinemine sujus kenasti ning juba siis pälvisime suure aplausi.

Aeg läks tohutult kiiresti ning pärast esimest kontserti jäi umbes pool tundi aega viimaste viimistluste tegemiseks, enne päris konkurssi. Panin tähele, et kõik hakkasid vaikselt pabistama: kes kordas laulusõnu, kes ümises oma häälepartiid. Seadsime sammud Rapla Kultuurikeskusesse, kus kohe-kohe algas päris konkurss.

Meile anti eraldi häälte lahtilaulmise ruum ning selgitati pikalt laialt kultuurikeskuse ranget korda, kuna laval toimusid otsesalvestused. Iga koori esitus lindistati.

Jõudis kätte aeg, kus meie ruumi sammus noor tütarlaps, kes juhatas meid salapärasesse ooteruumi. Ootasime ooteruumis tublisti tervelt 5 minutit, mis näis tol hetkel viie tunnina. Sellel hetkel mõistsime kõik, et aeg on käes ja nüüd tuleb ennast kokku võtta. Ooteruumis seistes kuulsin mitmelgi korral teiste koorilauljate sõnu, mis ütlesid: „ Ootamine on kõige hullem, tahaks juba lavale minna". Tunnistasin mõttes endalegi, et selles lauses peitub tõetera. Publik plaksutas eelnevale koorile ning läksime saali...

Võrreldes kontserdiga Rapla Ühisgümnaasiumis, oli publikut saalis vähem. See- eest oli meile üpriski lähedal pikk kohtunike laud, kus istusid auväärt kohtunikud: Marjukka Riihimäki (Soome), Heli Jürgenson, Triin Koch, Elmo Tiisvald - kõik eesti kultuurimaastikul teada - tuntud dirigendid.

Pärast esinemist jäime kõik esinemisega rahule (saime suure-suure aplausi) ja otsustasime saali jääda, et ka teisi koore kuulata. Kuulates mõnda teist koori vajus suisa suugi lahti. Näiteks tekitas sellise tunde Saaremaa Ühisgümnaasiumi noortekoor Kreedo etteaste. Tõeliselt hea, väga võimas ning puhas esitus nende poolt. Kuulasime teisigi koore, tundes mõnu kaunist muusikast.

Õhtul, peale konkurssi toimus ka kaunis kontsert Rapla Maarja-Magdaleena kirikus, kus esinesid A- kategooria koorid. Hiljem ootas kõiki koorilauljaid üllatus Rapla Vesiroosi Gümnaasiumis, kus oli korraldatud väike kultuuriprogramm. Näiteks õppisime Shakira tuntud jalgpallihümni „Waka, waka" tantsimist. Lisaks sai õhtujooksul näha suurepärast meeste rahvatantsurühma „Viisuke" ja mõnda tuliuut bändi.

Järgmisel päeval ootasid kõik koorilauljad ja dirigendid konkursi lõpugalat ja tulemusi. Tulemused avalikustati lõunal Maarja-Magdaleena kirikus. B-kategoorias saavutas I koha Saaremaa Ühisgümnaasiumi noortekoor Kreedo, dirigent Mari Ausmees. II koha ja Raplamaa muusikaõpetajate eripreemia sai Saue Gümnaasiumi noortekoor, dirigent Grete Põldma, abidirigent Sirje Ojavee. Meie dirigent Grete sai ka dirigendi eripreemia, mille andis välja Eesti Muusikaõpetajate Liit (kingituseks kõrvaklapid). III koha sai Paide Gümnaasiumi segakoor, dirigent Anne Toomistu. A-kategoorias tunnistati I koha vääriliseks Tallinna Reaalkooli segakoor, dirigendiks Eve Karp. II koha sai Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi noortekoor, dirigent Aire Luhaoja. III koha vääriliseks Miina Härma Gümnaasiumi segakoor, dirigent Kadri Leppoja.

Need kaks märtsikuu lõpu päeva olid tõeliselt mõnusaks vahelduseks ja ilusa koorimuusika nautimiseks.