„Kohvikutepäev on tore ettevõtmine, mis loob kogukonnatunnet,“ näeb linnapea Harry Pajundi kohvikutepäeval inimesi liitvat rolli.

Kohvikutes pakutavad hõrgutised valmivad pererahva ja sõpruskonna käe all kodumaisest toorainest, on südamega tehtud maailma maitsed kodusel moel.

Maitsta saab omatehtud jäätist ja leiba, vitamiinirikkaid smuutisid, vahvleid, vegan- ja gluteenivabu ampse, Pavlova kooki, tervislikke kokteile puu-, aed- ja juurviljadest, ruudupitsat ja Ungari moodi guljašisuppi, kalasuppi ja suitsukala, aias puupliidil küpsetatud pannkooke ja palju muudki.

Juua saab tervislikku angervaksakooki, jääteed, magusat ja kuiva kihisevat jooki ning loomulikult kohvi.

Burgerikohvik ET Burger on valmistanud 500 burgerit, Buxhöwden Pagarisse on oodatud kohvikuliste neljakäpalised sõbradki. Linnaisa juures, nagu nimigi ütleb, on võimalus kohtuda linnaisadega.

Kõigile soovijaile avaneb suurepärane võimalus vaadata Saue vanimat maja, jalutada taluõues ja rüübata maitsvat kaevuvett. Taaskasutuse nõuandehoov jagab ideid ja nõuandeid rõivaste ümbertegemiseks, parandamiseks ja uue funktsiooni andmiseks.

LC Saue iga-aastasel heategevuslikul loteriil lähevad loosimisele Saue linna ettevõtete ja eraisikute annetatud esemed. Peaauhind on 32-tolline LED värviteler.

Savikohvikus on erinevad töötoad: amulettide valmistamine, savist voolimine, pakutrükk tekstiilile ja kottidele. ET Burgeris saab teha proovisõite Longboard`idega. Lõõgastust ja hingekosutust pakub Kundalini jooga avatud tund. Kalli-kalli kohvikus rullub lahti maskeraad. Tamla talu suveaias Saue tammikus tervitab tulijaid 1930. aastate hõng.

Õllenaudi kraanituba pakub kohapeal valmistatud käsitööõlut ja -kalja. Külastajaile avaneb suurepärane võimalus tutvuda Õllenaudi pruulikojaga: priid ekskursioonid on igal täistunnil.

Mitmes kohvikus täiendab suviselt mõnusat meeleolu elav muusika. KOKO2 kohvikus on igal täistunnil suupillikontserdid Johan Catteeuw (Belgia) esituses.

„Kõik on oodatud: uued naabrid, vanad sõbrad, head tuttavad ja muidu toredad inimesed!“ kinnitavad Saue kodukohvikute pidajad.

Päeva lõpetab sünnipäevakontsert jaanituleplatsil. Esineb Saue linna sõpruslinna Montemarciano (Itaalia) segakoor San Cassiano. Õhtu lõpetab Tanel Padar & The Sun.

Mõte korraldada Sauel kodukohvikute päev sündis kodanikualgatuse korras 2013. aasta novembris linna kultuuri- ja spordiseltside ümarlaual. Suurepärasele mõttele pani õla alla Saue Linnavalitsus. Sauelased tundsid hea asja ära, viisid ellu ja valisid kohvikutepäeva linna aasta teoks.