„Tammetark" jagas mõlemas eelvoorus esikohta ning jõudis parimana otse finaali. Teised Saue linna võistkonnad esinesid ka igati tublilt ning „Sammas" läbis edukalt Rahvaliiga B- finaali ja jõudis A-finaali. Lõppkokkuvõttes neile 31. koht. „Ettur" piirdus B-finaaliga ning saavutas kokku 38. koha.

Siinjuures tuleb märkida, et võistlust alustas kokku 59 võistkonda kõigist Eestimaa nurkadest ning kolme võistkonnaga oli esindatud vaid Saue linn.

„Eesti Maakilb 2011/2012" Superfinaal toimus 10. märtsil traditsiooniliselt Türi lähedal Säreveres. Võistlustulle asusid 18 võistkonda 16 omavalitsusest (Tallinnast ja Keila linnast 2 võistkonda). Maakilb toimus juba kolmeteistkümnendat korda ning Saue linn osales kuuendat korda.

Varasematel aastatel ei võetud meid vist väga tõsiselt ning meie esimest üldvõitu kolm aastat tagasi peeti ( ja pidasime isegi!) suurüllatuseks. Teine võit tõstis meid juba favoriitide hulka ning on ju vana tõde, et võita on lihtsam kui tiitlit kaitsta. Tänavune võit tuligi eriti raskelt.

Esimese poolaja 30 küsimuse järel juhtis Saue „Tammetark" 45 punktiga. Väga napi vahega järgnesid Tallinn 43 ja Juuru/Rapla 41 punktiga. Medalilootust oli veel vähemalt seitsmel võistkonnal.

Teisel poolajal on meil alati hästi läinud, sest kultuurivaldkonda tunneme teistest vist tõesti tsipake paremini, kuid seekord läks just võistluse lõpp eriti pingeliseks. Enne viimast kümmet küsimust oli meie edu 10 punkti ja hingasime juba kergemalt, kuid Räpina võistkonna lõpuspurt oli nii vägev, et enne viimaste vastuste teadasaamist ei olnud enam midagi kindlat.

Õnneks eksisid ka vastased ning võit tuli ikkagi meile napi 4 punktilise eduga.

Superfinaali paremate lõppjärjestuseks kujunes:

1. Saue „Tammetark" 88 punkti 120-st võimalikust ( Rafael Amos, Vello Toomik, Indrek Salis ja Villu Liiv).

2. Räpina „Kuke" 84 p.

3. Juuru/Rapla 76 p.

4. Tallinn 75 p.

5. Haapsalu 66 p.

6. Keila linn 63 p.

Koos üldvõiduga kaasnes ka Harjumaa meistritiitel, mille võitsime juba neljandat korda järjest. Harjumaa arvestuses järgnesid meile Keila linn, Anija vald, Viimsi vald, Rae vald, Saku vald ja Keila „Kruvi".

Imposantsed rändkarikad jäävad vähemalt aastaks jällegi Saue linna auhinnakappi.

„Tammetark" võistkonna edu aluseks on kindlasti see, et kõigil kolmel aastal oleme mänginud samas koosseisus ning meil valitseb suurepärane üksteisemõistmine ja võistkonnavaim. Kellegi soleerimine ja üksteise süüdistamine meil praktiliselt puudub ning just sellega ületame paljusid tituleeritud ja mälumängukorüfeedest koosnevaid võistkondi.

Headele tulemustele aitab kindlasti kaasa Saue Mälumänguklubi edukas tegevus, millele viitab arvukas osavõtt „Maakilb" sarjast ning linna võistkondlike, individuaalsete ja koolinoorte esivõistluste läbiviimine. Tänu väärib ka Saue Linnavalitsuse positiivne ja igati toetav suhtumine mälumängurite tegemistesse.

Saue Mälumänguklubil täitub tänavu sügisel viis tegevusaastat ning plaanis on tavapäraste ürituste ja võistluste kõrval korraldada ka midagi omalaadset ja suurejoonelisemat ning teretulnud on kõigi mälumängusõprade ideed

Uus kevadhooaeg algab aga juba varsti Saue linna võistkondlike esivõistluste I eelvooruga 25. aprillil. Täpsem info võistluse kohta ilmub lähiajal.