Kulutused haridusele on Saue linna eelarves suurimad ja moodustavad põhitegevuse kuludest 53,5 protsenti ehk 3 458 519 eurot. Sotsiaalse kaitse ja tervishoiu kulutuste mahuks on planeeritud 608 520 eurot, kultuuri, spordi ja vaba aja kulutuste mahuks 947 872 eurot ning üldvalitsemise kulude mahuks 881706 eurot.

2013. aastal on Saue linna eelarvesse investeeringuteks planeeritud 2 774 553 eurot, millest 82% läheb haridusele. Suurim investeering on koolihoone laiendus, mis lahendab 2013. aasta sügiseks Saue gümnaasiumi, muusikakooli ja huvikeskuse ruumiprobleemid. Saue lasteaia Midrimaa hoone rekonstrueerimiseks on eelarves 300 000 eurot.

Investeeringud teedesse ja tänavatesse summas 400 500 eurot moodustavad investeeringute kogumahust 15%.

Eelarve annab rohelise tule uue spordihalli projekteerimisele, mis on esimene samm koolilaste ja linnaelanike sportimisvõimaluste parandamise ja laiendamise teel.

Volikogu esimees Valdis Toomasti sõnul on tegu üle seitsme aasta esimese investeeringuga Saue kooli sporditingimuste parandamisse. „Uus spordihall on vajalik kõigile, kuna olemasolevad ruumid on koolile kitsad ja õhtul uueks treeninguks saaliaega leida võimatu," näeb Toomast planeeritavas hallis lahendust ruumiprobleemile ja võimalust mitmekesistada sporditingimusi.

Investeeringute katteks plaanib Saue linn võtta laenu, mida volikogu määrus lubab linnavalitsusel võtta eelarves ettenähtud investeeringute katteks kuni 2,8 miljonit eurot.

Linnapea Henn Põlluaas ütles, et linnavalitsus on eelarvestrateegia ja 2013. aasta tasakaalustatud eelarve kallal palju tööd teinud, esmakordselt Saue ajaloos koostati neli aastat ettepoole vaatav eelarvestrateegia. „Mul on väga hea meel, et pärast põhjalikku arutelu kiitis volikogu eelarve heaks. See võimaldab meil ellu viia koalitsiooni kavandatud ja linnaelanike poolt juba aastaid oodatud investeeringud nii gümnaasiumi laienduseks, muusikakooli ehitamiseks, lasteaia renoveerimiseks, teede remontimiseks ja linna keskuse arendustööks kui ka sotsiaal- ja muude küsimuste lahendamiseks. 2013. aasta tuleb Sauel erakordselt tegus ja töörohke," ütles Põlluaas.


Vastu võetud määrus kehtestas ka toetuste määrad Saue linnas. 2013. aastal on sünnitoetus on 260, eakate sünnipäevatoetus 20, koduse mudilase toetus 65, koolitoetus 65, hooldajatoetus raske puudega isiku hooldajale 27, hooldajatoetus sügava puudega isiku hooldajale 40, matusetoetus 200 ja eakate jõulutoetus 20 euro suurune. Noorte sporditegevuse toetus ühe noore kohta kuus on 10 eurot.