Liivik tänas avaaktusel kõiki õpilasi, õpetajaid, vanemaid, pereliikmeid ja külalisi ning lubas, et tulemas on tore, eriline ja huvitav aasta, mille õnnestumine sõltub eelkõige meist endist. „Saue on jätkuvalt noorte- ja lastesõbralik linn, nagu ütleb ka meile UNICEF-i poolt antud tiitel - me ei anna mitte ainult haridust, vaid korraldame kvaliteetselt noorte vaba aega ja aitame neil tegelda meelepäraste huvialadega. Muusikakoolis õppimise eesmärk on eelkõige süvendatult pillimängu õppida ja saada laiem pilt muusikamaailmast."

Muusikakooli juht märkis, et hariduse omandamine ei lõpe juunis, vaid aktiivsed muusikalised tegevused jätkusid ka suvel. Mis jäi lastele suvest kõige enam meelde? Poistekoori liikme Markus Lehtsalu sõnul oli suve kõige meeldejäävam sündmus noorte laulu- ja tantsupidu. Lisaks said Saue noored osa 19 kontserdist IX Rahvusvahelise Noorte Jazz-improvisatsiooni festivali Visioon ajal, osalesid XIV Loomingu- ja Improvisatsioonipäevadel ning Harjumaa Puhkpillipäeval.

Uuel õppeaastal on plaanis Saue Muusikakooli juubelit tähistada mitut moodi - terveks aastaks saab kool endale uue logo, jaanuaris toimub pidulik galakontsert ning ees ootab terve hulk festivale ja muusikasündmusi.

Muusikakool täienes 18 mudilase võrra

Juba kevadel leidsid aset Saue Muusikakooli katsed, kuhu oodati eriti kõige nooremaid muusikahuvilisi. „Mul on hea meel, et varasemate klaverija kitarrieelistuste kõrval on lapsed enda jaoks avastanud ka muud pillid," sõnab Kristiina Liivik ja loetleb, et viiulit asus tänavu õppima kaks, klaverit neli, kitarri kolm, kannelt üks, flööti ja saksofoni kolm, akordionit üks ja löökpille üks esimese klassi õpilane.

Avaaktusel lauldi üheskoos ka Saue Muusikakooli laulu, mille Kristiina Liivik kirjutas 15 aastat tagasi kooli avamise puhul. „Ilusat õppeaastat kõigile! Meie õpetajad on juba ootel ja kõige ilusamad palad lastele õppimiseks-harjutamiseks välja vaadanud," räägib Liivik. „Mul on väga hea meel, et kõik meie muusikaõpetajad on praktiseerivad mängijad, mitte lihtsalt pedagoogid - see innustab õpilasi."

Saue Muusikakooli asub Saue Gümnaasiumis. Õpetatavate erialade kohta saab rohkem informatsiooni kodulehelt www.sauemk.edu.ee