Varjunime all võistlesid ka pooled mehed ning seetõttu võis võistlejate seas kohata selliseid legendaarseid persoone nagu Julius Caesar, William Vallutaja ja Miki-Hiir. Nende punktisaak ja koht jäävadki ainult nende endi teada. Medalimehed olid aga endas kindlad ning esinesid julgelt oma pärisnimedega.

Peakohtunik Tenno Sivadi esitas kokku 50 küsimust, millest esimesed 22 olid valik- ja järgmised tavaküsimused. Kokku oli võimalik koguda 79 punkti. Härra Sivadi küsimused on alati põnevad - on tõsiseid ja süvateadmisi nõudvaid, kuid samas on tal alati varuks ka selliseid vembukaid küsimusi, mille vastustest saime teada, et Rumeenia kunagine diktaatorist president Ceausescu andis oma labradori tõugu lemmik-koerale polkovniku aukraadi ning tema sõidutamiseks oli eraldi limusiin koos autojuhiga; et Adolf Hitleri erirongi nimi oli „Amerika" ning et Gruusias on võimalik osta ja süüa lipse, mis on valmistatud viinamarja- ja ploomiželeest.

Idee autorid kasutasid ära president Šaakašvili totra kombe telefoniga rääkides aeg-ajalt oma lipsu närida. Võistluse võitis kindlalt ning tuli seega teist aastat järjest Saue linna mälumängumeistriks Rafael Amos 51 punktiga. Järgmiste medalikohtade pärast käis äge heitlus lõpuni ning kaks meest kogusidki võrdselt 46 punkti. Lisaküsimuste tulemusel võitis hõbemedali Kaido Lasn ning pronksiga pidi leppima Urmas Väärtnõu. Kaido jaoks oli see samuti teiseks medaliks eelmisel aastal võidetud pronksi kõrvale. Urmas tegi aga kõige võimsama lõpuspurdi, sest esimese poolaja järel oli ta alles viiendal kohal. Järgmised võistlejad jäid juba üsna kaugele, neist parim oli varjunime „AAA" all osaleja 41 punktiga.

Kokkuvõtteks võib nentida, et huvilisi on ning järgmisel aastal jätkame kindlasti linna parima kilvari selgitamist.

Mälumängurikas sügis

Järgmine väga oluline võistlus on võistkondlik Saue Tammekilb 2011 III eelvoor, mis toimub 19. oktoobril gümnaasiumis. Seal selguvad eelvoorude kokkuvõttes kolm edukamat võistkonda, kes pääsevad superfinaali. Praegu on paremusjärjestus järgmine:

1. Tammetark 117 p; 2. Ettur 98 p; 3. Sammas 93 p; 4. SG4 85 p; 5. Tammetõru 81 p; 6. Tere 80 p; 7. Noortekeskus 60 p; 8. RK (õpilased) 49 p.

Superfinaal toimub 27. novembril algusega kell 12 Saue Noortekeskuses ning tegemist on kõigile huvilistele mõeldud üritusega, kus ka pealtvaatajad saavad kaasa mängida ning toimub muudki huvitavat.

Kindlasti võtame osa ka Eesti omavalitsustevahelisest suursarjast „Eesti Maakilb 2011/2012, mille võidukarika on võistkond „Tammetark" kahel viimasel aastal Sauele toonud.

Mängu „Eesti Maakilb" I eelvoor toimub 19. novembril Keilas ja II voor 10. detsembril Sauel.