Pargi valmimine ei läinud kergelt. Asfaltplatsi rajamine võttis omajagu aega ja lõplik teostus lükkus oodatust kaugemale. Üle kivide ja kändude, aga valmis park sai.

Tänan siinkohal Erikut, kes julgelt oma kavandi internetti üles pani, et see saaks mind inspireerida projektitaotlust kokku panema, ja loomulikult Saue linna, kes oli nõus omaosalusele õla alla panema ja asfaltplatsi rajamist toetama.

Noortekeskuse skate-park ei ole aga lihtsalt üks Saue noortele loodud atraktsioon, vaid palju enamat. See on eeskuju, inspiratsioon ja ehe näide noortealgatusest, mis saab teoks, kui piisavalt valjusti unistada. Projekt andis eduelamuse noortele, et ka väikeses kodulinnas saab ennast teostada ja kui julged küsida, siis sind toetatakse.

Mitmed inimesed on meile helistanud ja uurinud, kuidas see projekt sündis, et siis hakata sarnast parki ka endi juurde rajama.

Saue skate-pargi loomise lugu on midagi palju suuremat kui lihtsalt ühe ekstreematraktsiooni rajamine. Noortekeskuse ja Erik Pirni eestveetud projekt „Limonaadi skate-park" on saanud tiitli „Aasta tegu noorsootöö valdkonnas Harjumaal 2012". Projekt oli nominent ka konkursil „Saue linna aasta tegu 2012". Need tiitlid räägivad enda eest ise.

Erik Pirn pälvis skate-pargi projekti eest linna tänukirja. Vasakult: Erik Pirn, volikogu esimees Valdis Toomast ja linnapea Henn Põlluaas. Foto: Silver Arrak